Remediul suprem care te apără de răceală și gripă: Amestecă acest condiment cu mierea de albine. Cum trebuie consumat

13 nov. 2020
Remediul suprem care te apără de răceală și gripă: Amestecă acest condiment cu mierea de albine. Cum trebuie consumat

Cu atât mai mult în această perioadă de pandemie de coronavirus, este important să vă țineți departe de răceală și gripă. Vă prezentăm în continuare un remediu naturist extrem de simplu, din doar două ingrediente pe care le ai deja în bucătărie, extrem de eficient împotriva gripei și răcelii.

Remediu naturist pe bază de miere și piper negru

Mierea de albine are proprietăți antioxidante, antibacteriene și antimicrobiene, reprezentând un ajutor important în caz de răceală. Mierea de albine tratează în mod natural nasul înfundat, tusea și gâtul iritat, în vreme ce consumul regulat stimulează sistemul imunitar, reduce severitatea răcelii și simptomele acesteia.

Pe de altă parte, piperul este unul dintre cele mai recomandate condimente pentru a fi folosit în timpul iernii, în special persoanelor care suferă de tuse sau răceală, având un efect calmant pentru gât. Este ușor de folosit, adăugând savoare mâncării și reducând totodată simptomele de răceală.

„Cea mai simplă metodă de utilizare este să zdrobești câteva boabe de piper negru și să le adaugi într-o linguriță de miere. Mierea se știe că are efect de calmare a gâtului, reduce tusea și vindecă răceala, completând efectul piperului.

O altă variantă este să adaugi câteva picături de apă caldă peste piperul zdrobit și miere, pentru a-l dilua și a-l face mai ușor de înghițit. Consumă acest tonic cu miere și piper negru dimineața devreme pentru a lupta cu simptomele de răceală, pe parcurusul iernii,” notează tainavie.ro.