Renault va construi o dubă Mitsubishi în Franța

15 feb. 2020
Renault va construi o dubă Mitsubishi în Franța

Renault va construi o versiune Mitsubishi a dubei Renault Trafic la fabrica de la Sandouville, din Franța, unde construiește deja versiuni pentru Nissan și Fiat.

Duba Mitsubishi va fi exportată spre Asia de SE, conform declarației alianței Renault-Nissan, ce avea în vedere o restructurare regională.

Construirea dubei Mitsubishi va mări sinergia alianței pentru un cost foarte mic, pentru că fabrica deja construiește modelele Nissan NV300 și Fiat Talento, pe lângă modelul Renault Trafic.

Construirea versiunii pentru Opel, Vivaro, a fost întreruptă în 2018, după ce PSA Group a achizitonat brandul german și a preluat producția.

Conform ziarului regional Paris-Normandie, producția dubelor Mitsubishi va începe anul acesta la fabrica din Sandouville, cu un volum inițial de 4000 de vehicule construite pe an. Oficialii Renault nu au confirmat acest număr.
Conform informațiilor, producția lui Talento va continua la această fabrică, chiar dacă Fiat-Chrysler și PSA vor fuziona.

Fabrica de la Sandouville are aproximativ 2000 de lucrători pentru producție. În 2018, această fabrică a produs 135.000 de dube, dintre care 94.000 au fost branduite sub numele de Renault, 6000 sub Nissan, și restul au fost branduite sub Fiat și Opel.

Proiectul de construire a dubei Mitsubishi a fost lansat acum aproximativ 2 ani, sub îndrumarea lui Ashwani Gupta, primul lider al departamentului de vehicule comerciale al alianței. Gupta a fost apoi desemnat directorul de operațiuni al Mitsubishi Motors, și acum este directorul executiv al celor de la Nissan.

Duba Mitsubishi va apărea în reprezentanțe în Asia de SE și Australia la mijlocului lui 2020, conform informațiilor din media.

Anul trecut Renault a vândut 103.204 de modele Trafic la nivel global, înregistrând o creștere de 6% față de 2018, 88.189 de unități fiind vândute în Europa. Aproximativ 85% din totalul acestora au fost versiuni comerciale, în timp ce restul au fost vândute ca mașini pentru pasageri.