Rețeta pentru cele mai delicioase baclavale. Care este elementul esențial

de: Ana Toma
09 iun. 2020
Rețeta pentru cele mai delicioase baclavale. Care este elementul esențial

Baclavalele sunt un desert turcesc sățios, preferat de cele mai multe ori vara. Elementul esențiat care dă gustul apreciat de foarte multe persoane este mierea, care trebuie adăugată din belșug. Iată rețeta pentru cele mai delicioase baclavale.

Timpul total de preparare este de o oră și jumătate, iar rezultatul acestei rețete este unul pe măsura așteptărilor.

De ce ai nevoie?

  • 1 pachet foi de placinta
  • 150 g margarina
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingurita scorţisoara
  • 250 g miere
  • 300 ml apă
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenţa de vanilie
  • 1 lingurita esenţa rom

Cum se prepară?

Se începe prin împărțirea foilor în trei parţi egale, apoi se macina nucile si se amesteca cu scorţisoara. Se topeste margarina pâna devine lichida.

În tava de copt se pune o prima foaie de placinta, se unge cu margarina, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pâna se termina prima treime de foi. Se pune jumatate din cantitatea de nuci amestecata cu scorţ. Se asaza peste nuci a doua treime de foi si se repeta operaţiunea de ungere facuta anterior. Se presara a doua jumatate de nuci macinate si se acopera cu ultima treime de foi unse.

Se acopera tava ca sa nu se usuce foile si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porţioneaza baclavalele în forma de romb sau patrate, dupa preferinţa. Se da la cuptor 25 de minute, pâna se rumeneste.

Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apa si zahar. Dupa ce au fiert, se adauga mierea, se mai da un clocot, iar la final se adauga esenţele. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Se lasa sa se raceasca, iar când a ajuns la temperatura camerei se da la rece.