Rețeta pentru supa cremă cu bacon. E delicioasă și perfectă în zilele de vară. E gata în doar câteva minute

de: Ana Toma
22 aug. 2020
Rețeta pentru supa cremă cu bacon. E delicioasă și perfectă în zilele de vară. E gata în doar câteva minute

Dacă vrei să încerci un preparat nou în perioada verii, supa cremă de dovleac cu bacon este alegerea perfectă. Rețeta pentru această supă este gata în doar câteva minute, iar tu te vei bucura de un gust unic.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva legume proaspete pentru a te bucura de un gust mai intens.În ceea ce privește timpul de preparare, acesta este de doar 30 de minute, iar întreaga compoziție poate fi consumată în 3-4 porții.

Ingrediente

  • 8 felii de bacon
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 măr, curățat și tăiat cubulețe mici
  • 1/2 linguriță cu salvie uscată
  • 1 cățel de usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • 950 mililitri apă sau supă concentrată de pui
  • 450 de mililitri de piure de dovleac (obținut din dovleac copt sau fiert la aburi)
  • 1 inguriță cu zahăr
  • sare
  • piper negru
  • ceapă verde tăiată (ornat)
  • semințe de dovleac coapte (pentru ornat)
  • felii de bacon crocant (pentru ornat)
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se prăjesc feliile de bacon într-o cratiță, după care se pun pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de grăsime.

În uleiul rămas după ce ai prăjit baconul se călește ceapa, apoi se adaugă mărul, salvia, usturoiul și fulgii de ardei iute. Se lasă apoi 5-7 minute, după care se adaugă o parte din supa concentrată de pui sau apa, mixând cu blenderul de mână până se omogenizează.

Următorul pas este adăugarea piureului de dovleac și a supaei/apei rămasă, alături de sare, piper și zahăr, amestecând bine cu blenderul de mână.

Se lasă pe foc să dea câteva clocote, după care se toarnă supa cremă de dovleac în farfurie și se ornează cu ceapă verde, semințe de dovleac și bacon crocant.