Tiramisu cu lămâie. Rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri. Cum o prepari acasă

de: Ana Toma
21 aug. 2020
Tiramisu cu lămâie. Rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri. Cum o prepari acasă

Iubitorii de dulciuri trebuie să încerce neapărat această rețetă. Deși la prima vedere pare ceva mai sofisticată, modul de preparare este unul extrem de simplu, iar gustul este unul pe măsură. Iată cum prepari tiramisu cu lămâie.

La fel ca și în cazul tiramisului normal, timpul de preparare pentru această rețetă nu este unul foarte lung, iar oricând simți nevoia de un gust mai special, o poți prepara chiar în bucătăria ta. Aroma răcoritoare de lămâie va transforma acest desert în unul din preferatele tale.

Ingrediente

  • 240 gr de zahar;
  • 240 gr crema de branza;
  • 240 gr de mascarpone;
  • 480 gr de smantana;
  • 1 lingurita de extract de vanilie;
  • 1/2 lingurita de ulei sau extract de lamaie;
  • coaja de la 3 lamai mari;
  • 480 gr piscoturi;
  • 600 ml limonada;
  • prajiturele cu lamaie pentru decorare.

Mod de preparare:

Se amesteca impreuna timp de 3-4 minute crema de branza si zaharul, cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga mascarpone si se continua mixarea pana se omogenizeaza.

Se ia un castron in care se bate smantana pana cand incepe sa formeze varfuri. Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza usor smantana in amestecul de branza. Se adauga vanilia, uleiul si coaja de lamaie, se amesteca si apoi se da deoparte.

Se pune limonda intr-un castron sau o tava inalta. Se trec piscoturile prin limonada ca sa absoarba o parte din ea, apoi se distribuie in mod egal pe fundul castronului sau al tavii. Se pune cate o lingura de crema de branza deasupra stratului de piscoturi si se intinde cat mai uniform.

Se repeta procesul pana la epuizarea cantitatii de piscoturi si a cremei de branza. Se ia castronul sau tava si se introduce la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Inainte de a servi acest desert, se iau prajiturelele cu lamaie, se faramiteaza si se distribuie cat mai uniform pe intreaga suprafata a castronului sau a tavii.