Ritualul care te scapă de boli. Lidia Fecioru prezintă cea mai veche și cea mai eficientă metodă

de: Ana Toma
24 feb. 2021
Ritualul care te scapă de boli. Lidia Fecioru prezintă cea mai veche și cea mai eficientă metodă
Lidia Fecioru

Suntem într-o perioadă în care suntem destul de vulnerabili în fața bolilor dar și a diferitelor afecțiuni, iar medicamentele nu sunt întotdeauna cea mai bună soluție. Lidia Fecioru și Mihai Voropchievi prezintă un ritual care ne ajută să scăpăm de boli, cu ajutorul unei metode folosite încă din cele mai vechi timpuri.

Pentru a face ritualul, vom avea nevoie de o funie și o ață. De aici, Lidia Fecioru a explicat ce avem de făcut. Mihai Voropchievici a prezentat și el același ritual, însă făcut într-un mod complet diferit într-o anumită zonă din țară.

Ai nevoie doar de o ață

„E un ritual pentru a scăpa de boli într-un fel foarte interesant – e o chestie foarte-foarte veche. Se ia o funie, e bine să fie din cânepă, să fie subțirică. Ne trebuie o ață singură pe care să o punem unde avem noi o boală mai gravă: o tumoră, un ficat mai inflamat. Trebuie să fie o afecțiune mai serioasă, nu niște negi sau coșuri pe față”, a spus bionergoterapeutul, la Antena 3.

După ce facem fiecare lucru în parte, la final trebuie să ne rugăm și să ne cerem dezlegarea sănătății. Potrivit bionergoterapeutului, funia trebuie îngropată undeva, la o intersecție de drumuri pentru ca ritualul să aibă efect.

Și o lipim de locul acela și începem să o înnodăm – și înnodăm câte un nod. Și la fiecare nod spunem: „Dezleg sănătatea, îmi leg boala/ Dezleg sănătatea, îmi leg boala…” – de 7 ori. : Și la sfârșit spui amin. Faci acest lucru când e Luna în scădere și îngropi funia undeva, dar trebuie să fie obligatoriu peste o intersecție de drumuri, adică să traversezi cumva o intersecție de drumuri”, a spus bionergoterapeutul.

Nimeni nu trebuie să știe

Aceste lucruri nu se zic, așa că după ce am finalizat ritualul, cel mai bine este să păstrăm totul pentru noi, doar așa boala va rămâne în urmă. Lidia Fecioru a mai precizat că ritualul este indicat să fie făcut iarna, însă mare atenție unde lăsăm funia. Aceasta trebuie să fie ascunsă bine, undeva unde nu o poate găsi nimeni.

În cazul încare o persoană ar putea lua funia, lucrurile rele i s-ar putea transmite chiar ei, fără să își dea seama.

”Când pleci de acolo nu trebuie să vorbești cu nimeni și nici să nu te uiți înapoi. Așa îți vei lăsa boala undeva. Ritualul acesta îl puteți face iarna, îngropați funia într-un ghiveci și ghiveciul îl duceți undeva peste un drum. E bine ca funia să fie îngropată undeva unde să nu o găsească cineva și să o ia. În felul acesta nu faci rău nimănui, pentru că știm că astfel de lucruri se pot transmite”, a spus Lidia Fecioru.

Tradiția din Oltenia

Mihai Voropchievici are și el o variantă pentru acest ritual, însă din patrea Olteniei. În acea parte a țării nu se folosește o ață, ci un obiect al persoanei bolnave. Fie că este vorba despre un obiect vestimentar sau o șuviță de păr, trebuie urmați aceiași pași.

„Varianta din zona Olteniei (Vlasca, Telorman) la ce a spus Lidia: acolo se folosește un obiect de îmbrăcăminte al persoanei bolnave. Ori îi tai o șuviță dintr-o cămașă sau din pantalon. Și cele care se spun sunt la fel. Pentru că sunt cazuri nefericite. Dar cel care face treaba asta, să nu trimită legătura prin altul. Cel care a inițiat, el să ducă la bun sfârșit”, a spus Voropchievici.