Rugăciune pentru îndepărtarea bolii. Rugăciune specială pentru sănătate. Se rostește mai ales astăzi, de Sfântul Serafim de Sarov

02 ian. 2021
Rugăciune pentru îndepărtarea bolii. Rugăciune specială pentru sănătate. Se rostește mai ales astăzi, de Sfântul Serafim de Sarov
Rugăciunea spusă din suflet vindecă orice suferință/ Sursa foto: Photo by Patrick Fore on Unsplash

Calendar ortodox 2 ianuarie. În a doua zi din an, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Serafim de Sarov. Este o sărbătoare importantă pentru credincioși, iar astăzi este bine să se rostească rugăciunea de mai jos, care ajută la îndepărtarea bolii și menținerea sănătății.

Sfantul Serafim de Sarov a fost născut pe 19 iulie 1759, în Rusia, fiind numit Prohor. Ulterior a luat numele Serafim și după moarte a devenit sfânt. Acesta a rămas fără tată de când avea 3 ani.

Imediat ce a împlinit 17 ani a hotărât să ducă o viață monahală. El avea darul clarviziunii și a ajutat mulți creștini, dându-le povețe și alinându-le suferința.

Cum s-a vindecat Sfântul Serafim de o grea suferință

La un moment dat s-a îmbolnăvit grav de de hidropizie, o afecțiune gravă. Tot trupul se umflă ca urmare a reținerii apei în corp. Sfantul Serafim le-a spus celor din mănăstire de ce are nevoie pentru a se vindeca.

M-am predat pe mine însumi adevaratului Doctor al sufletelor si al trupurilor, Domnului nostru Iisus Hristos, si Preacuratei Sale Maici. Daruiti-mi de dragul Domnului, cunoscutul remediu (Sfanta Euharistie)„, a spus acesta.

După ce a fost împărtășit în chilia sa, Serafim s-a însănătoșit ca urmare a aparitâei Maicii Domnului, înconjurată de Sfantul Petru si Ioan Evanghelistul, care, aratand spre cel ce zacea în pat a zis: „El este unul dintre ai noștri“, atingând cu sceptrul său șoldul drept al bolnavului, de unde s-a scurs toata apa afară.

Rugăciune pentru îndepărtarea bolii. Rugăciune specială pentru sănătate care se rostește pe 2 ianuarie, de Sfântul Serafim

O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere.

Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 2 ianuarie. Rugăciune pentru sănătate
O, Sfinte al lui Dumnezeu, Serafime, auzi-ne pre noi, cei ce cu credință și cu dragoste ne rugăm ție și nu ne trece cu vederea pe noi, cei ce avem nevoie de ocrotirea ta.

Acum și în ceasul sfârșitului nostru ajută-ne și apără-ne cu rugăciunile tale de săgețile cele pline de răutate ale diavolului, ca să nu ne stăpânească puterea lui ci, cu ajutorul tău, să ne învrednicim a moșteni fericirea lăcașurilor Raiului.

Căci în tine ne punem astăzi nădejdea, Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin”.