Rugăciunea făcătoare de minuni, care se rostește pe 26 decembrie pentru îndeplinirea dorințelor în anul care vine. Rugăciunea Sfântului Nicodim

rugaciune
Rugăciunile rostite din suflet fac minuni

Rugăciunea Sfântului Nicodim. Pe 26 decembrie, chiar a doua zi după ce sărbătorim ziua sfântă a nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, este bine să se rostească o rugăciune puternică pentru a primi ajutor de la divinitate în anul ce vine.

Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, îl sărbătorul pe Sfântul Nicodim de la Tismana. Se spune că acesta a făcut numeroase minuni. El este de neam macedo-român și s-a născut în anul 1320, în sudul Serbiei. A dus o viață plină de credință și a urmat învățimintele domnului Iisus Hristos, de la care a luat darul facerii de minuni și putere asupra duhurilor necurate.

Cât timp a trăit, el a gonit diavolii din oameni și a vindecat mulți bolnavi.

Pe 26 decembrie, este bine ca toți credincioșii să rostească rugăciune de mai jos.

Rugăciunea Sfântului Nicodim

Celui Ce a Răsărit din Fecioara, Mai Marelui Păstorilor, ca o oaie de turmă ai urmat, Părinte al nostru Sfinte Nicodim. Cu postul, cu privegherea şi cu rugăciunile, te-ai făcut lucrător sfinţit de cele cereşti, tămăduind sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Pentru aceasta strigăm: Slavă Celui Ce te-a preaslăvit pe tine; Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce a arătat tuturor prin tine îndreptare.

Cel Ce ai luat viaţă nestricăcioasă şi fericită, Preacuvioase Nicodim, stând totdeauna înaintea lui Hristos, dă-ne nouă luminare, sfinţite; ca, bucurându-ne, să lăudăm preamărită viaţa ta; că ai fost preamărit.

La Razele Domnului cu credinţă privind, cuvioase părinte, Preamărite şi de Dumnezeu Înţelepţite Nicodim, cu lacrimi te-ai rugat să îţi ajungi dorirea. Pentru aceasta ai şi dobândit nădejdea, cu veselie.

Sufletul meu cel întunecat cu gânduri viclene luminează-l, Iubitorule de oameni, Cuvinte, cu rugăciunile Preacuviosului Tău Nicodim şi mă izbăveşte de întunericul cel neluminat, în ceasul judecăţii, Milostive.

Amin!

Citește și:

Revista Presei