Salata cu cele mai puține calorii. Este delicioasă și foarte sănătoasă. O puteți face singuri acasă extrem de simplu

de:
19 iul. 2021
Salata cu cele mai puține calorii. Este delicioasă și foarte sănătoasă. O puteți face singuri acasă extrem de simplu
O alimentație sănătoasă prelungește viața/ Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Când vine vorba de calorii sunt persoane care doresc să își mențină silueta, așa că procentuld e grăsimi, proteine, dar și carbohidrați este important pentru ele. Puțini știu însă cu un celebru preparat românesc tradițional este unul dintre cele mai sărace în calorii.

Vorbim despre salata de roșii, răcoroasă și foarte consumată în perioada verii, în special de români. În cazul în care nu știai până acum, acesta este preparatul cu cele mai puține calorii. Are doar 36 de calori, 0,3 g de grăsimi, 1,7 g de proteine și 7,3 g de carbohidrați, însă mare atenție la cât ulei adăugați.

Salatele cu cele mai puține calorii

GolfSupport.com a aflat care sunt cele mai populare feluri de mâncare din Europa, la capitolul salate, în primele 20 de țări europene. Surpriza a fost România, căci salata de roșii este într-adevăr, cea mai săracă în calorii.

Cine ocupă locul doi? Ei bine, conform clasamentului realizat de sursa citată, după salata de roșii vine salata grecească Horta, care are doar 53, 8 calorii, însă conține mai multe grăsimi decât cea românească.

Cu alte cuvinte, vorbim de 2 g de grăsimi, 3,5 g de proteine și 8,5 g de carbohidrați. Locul trei este ocupat de salata de orez spaniolă, numită Ensalada Sevillana, care are doar 57 de calorii pe porție, cu 2g grăsimi, 3g proteine și 8g carbohidrați.

Salata cu peste 500 de calorii

Am aflat care sunt cele mai sărace salate în calorii, însă este bine să știm cine se situează și la polul opus. În top 50, salata Huzarensalade, din Olanda, are cel mai mare conținut mediu de calorii, 547.

Țineți cont de faptul că, salatele tradițional olandeze au cel mai mare conținut mediu de grăsimi din Europa, adică 52,2g. Nici Italia nu este prea departe. Salatele tradiționale au în medie 408 de calorii, ocupând primul loc pentru cel mai mare conținut mediu de proteine, la 45,1 g pe fel de mâncare.

Portugalia ocupă locul al treilea pentru cel mai mare conținut de calorii, dar și carbohidrați. Vorbim despre 385 de kalori pentru un fel de mâncare și 64,3g de carbohidrați. Pe de altă parte, conținutul de grăsime este de doar 6,1g.