Scandal în Guvern între Ludovic Orban și Nelu Tătaru! Se schimbă totul: când suntem obligați să purtăm măști

nelutataru

Circ total în Guvern! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat de mai bine de două zile care sunt condițiile obligatorii de purtare a măștilor, dar și excepțiile. Nici până acum ordinul nu este publicat în monitorul oficial, deci nimic din ceea ce impun nu este practic legal.

Așadar măsurile comunicate de autorități nu se pot aplica, nici în ceea ce privește măștile de protecție, dar nici în situația triajului epidemiologic. Surse Digi24 susțin că premierul Ludovic Orban nu este de acord cu excepțiile pe care le-a impus Tătaru, așa că între cei doi a izbucnit un conflict și nici acum nu s-au pus de acord cu cele necesare. Așadar ne aflăm în situația în care toate măsurile vor fi rediscutate.

Excepțiile anunțate de MAI și MS, mărul discordiei

Ordinul comun dat de MAI-MS și anunțat de ministrul Tătaru miercuri, prevede o serie de excepții pentru purtarea măștii de protecție. În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții:

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Revista Presei