Scapă imediat de firele de păr crescute sub piele. Cele trei soluții naturale pe care le ai în casă

de: Ana Toma
05 feb. 2021
Scapă imediat de firele de păr crescute sub piele. Cele trei soluții naturale pe care le ai în casă

Firele de păr crescute sub piele sunt destul de neplăcute. Uneori nu ne dau o stare atât de comortabilă, iar pe lângă asta, din punct de vedere estetic, nimănui nu îi place să vadă așa ceva. 

În cazul în care nu știai, firele de păr crescute sub piele pot deveni un adevărat pericol. Ele se pot transforma în infecții dacă nu sunt extrase la timp și se extind mai mult decât este cazul.

Ce sunt firele de păr crescute sub piele

Cum apar aceste fire de păr sub piele și de ce trebuie să ne confruntăm cu așa ceva? Ei bine, un fir de par nu va crește vertical când foliculul este obstructionat. Mare atenție însă, acest lucru nu are nicio legătură cu modalitatea de epilară, fie ea cu lama, ceară sau cremă de epilat.

Un lucru important pe care trebuie să îl faci este să apelezi la o cremă care conține acid salicilic și alatoină. În cazul în care nu știai, acest timp de acid reduce înmulțirea bacteriilor, atât la nivelul pielii cât și la nivelul porilor.

De asemenea, are puterea de a curăța bine zona respectivă și elimină totodată și punctele negre, dar și creșterea firelor sub piele.

Cum scapi de aceste fire acasă 

Acum că ai aflat cum le poți preveni, trebuie să știi și cum poți scăpa de ele. Există mai multe ingrediente pe care le ai cu siguranță în bucătăria ta și care te vor ajuta în acest proces.

Ceaiul de mușețel este primul tău aliat. Se știe foarte bine faptul că el are proprietăți inflamatoare și calmante. Este și foarte simplu de folosit. Doar aplici infuzia pe piele, iar inflamația se va reduce. Toți porii se vor deschide, iar firele de care vrem să scăpăm vor ieși la suprafață.

Un alt truc pe care trebuie să îl folosești este cel cu miere de albină. În cazul în care nu știai, mierea de albină este un antibiotic natural, iar atunci când este aplicată la locul inflamației, în cazul nostru, pe firele crescute sub piele, ea va reduce riscul de infecție. De asemenea, îți va hidrata și pielea așa cum îți dorești.

Legume pe care trebuie să o încerci

Probabil ai mai auzit până acum că foarte multă lume apelează la castravete fie pentru cearcăne, fie pentru a avea o piele mai întinsă. Ei bine, asta pentru că această legumă are o multitudine de proprietăți printre car eși hidratante, dar și antiinflamatoare.

Totul se datorează vitaminei C, pe care o conține din abundență. De asemenea, castravetele este bogat și în apă, dar și în anatioxidanți, așa că poate ameliora cele mai multe tipuri de iritație, și de asemenea curăță celulele moarte.

Este ideală în cazul firelor crescute sub piele, așa că folosește-o ori de câte ori ai nevoie.