Ceaiul care te scapă rapid de durerea de cap. Poate înlocui medicamentele și este extrem de eficient

de: Ana Toma
26 ian. 2021
Ceaiul care te scapă rapid de durerea de cap. Poate înlocui medicamentele și este extrem de eficient
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Multe persoane se confruntă cu dureri de cap. Fie că este vorba de stres, oboseală, sau o simplă migrenă, nu tot timpul medicamentele sunt singura soluție. Există un ceai care poate scăpa rapid de o astfel de durere.

Majoritatea ceaiurilor sunt foarte bine cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra organismului. Fiecare plantă în parte poate trata anumite afecțiuni și de asemenea, poate proteja anumite organe.

Ceaiul minune pentru durerea de cap

La fel cum există ceai pentru circulația sanguină, pentru protecția rinichilor, există și un ceai minune care te poate scăpa de durerile de cap. El are la bază trei plante, care nu prezintă contraindicații și care își fac efectul destul rapid. Unele persoane apelează la acest ceai în loc să folosească medicamente.

Rosemary Gladstar, un fitoterapeut celebru, este cel care a vorbit despre acest ceai minune. Din păcate, acesta nu se găsește în comerț, însă poate fi preparat foarte simplu acasă.

Plantele de care ai nevoie le poți găsi la plafar, și de asemenea, le poți păstra în cămară pentru a le folosi de fiecare dată când simți nevoia.

Cum îl prepari

Pentru a prepara acest ceai vei avea nevoie de 3 părți mușețel, 3 părți roiniță, 1 parte passiflora, 1 parte gura-lupului. Odată ce ai făcut rost de toate ingredientele, acum urmează prepararea.

Toate plantele se amestecă bine. Se ia apoi o linguriță din tot amestecul și se adaugă într-o cană cu apă fierbinte. Dacă alegi să consumi mai mult ceai, poți adăuga 30 de grame din întreg amestecul la un litru de apă. Oricum ai alege, totul trebuie lăsat la infuzat timp de 30 de minute.

Mare atenție însă, spre deosebire de alte ceaiuri, la acesta amestecul nu trebuie fiert în niciun caz, deoarece își va distruge toate proprietățile curative pe care le are.

În ceea ce privește concentrația lui, cu cât ceaiul va sta mai mult la infuzat, cu atât ceaiul va fi mai concentrat, deci, cu alte cuvinte, mai eficient.

Ceaiul de mușețel poate fi o alternativă

În cazul în care nu ai timp să faci o vizită la plafar, dar vrei să scapi de durerea de cap într-un mod natural, ceaiul de mușețel poate fi o soluție.

Chiar dacă nu te scapă de durere atât de rapid precum ceaiul menționat anterior, mușețelul are efect calmant asupra organismului și de asemenea, are capacitatea de a reduce stresul acumulat pe întreaga zi.

Consumând ceai de mușețel, vei ruși, preț de câteva momente să îți recapeți starea de liniște și să scapi treptat de durearea de cap. La fel ca și în cazul altor ceaiuri, mușețelul trebuie lăsat la infuzat și nicidecum nu trebuie fiert.