Se dau bani de la stat pentru acești români. Ludovic Orban a decis. Ce alte beneficii îi așteaptă

de: Ana Toma
13 oct. 2020
Se dau bani de la stat pentru acești români. Ludovic Orban a decis. Ce alte beneficii îi așteaptă

Premierul Ludovic Orban a decis deja. Se dau bani în plus pentru acești bugetari. Ei vor primi de asemenea și o serie de beneficii. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, care îi pune la grea încercări pe cei din sistem.

Ludovic Orban a anunțat un bonus financiar pentru medicii de familie care se ocupă de pacienții infectați cu noul coronavirus. Decizia premierului vine la scurt timp după ce reprezentanții medicilor de familie s-au declarat nemulțumiți că nu dispun de echipamente corespunzătoare pentru tratarea pacienților zilnic.

De cealaltă parte, Nelu Tătaru a anunțat și el că pacienții care au forme ușoare de coronavirus ar urma să fie tratați acasă, iar medicii de familie vor fi responsabili de acest aspect.

”Pacienții care au forme ușoare de COVID-19 ar urma să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie, care ar urma să îi consulte zilnic”, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Stimulente financiare și beneficii pentru medicii de familie 

Ludovic Orban a confirmat spusele lui Nelu Tătaru și totodată a venit cu o idee și mai bună. Premierul a anunțat impunerea de noi reguli și beneficii pentru medicii de familie, având în vedere serviciile pe care le furnizează în plină pandemie.

”În cazul în care starea acestora se agravează, ei trebuie să sune de urgență pentru a cere ajutor de specialitate. Vom avea o discuţie cu domnul ministru şi cel mai probabil vom avea şi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie. Deja medicii de familie sunt implicaţi. Trebuie stabilită modalitatea de implicare a medicilor de familie pentru că sunt mulţi medici de familie cu care am vorbit eu şi care dintre pacienţii pe care îi au dacă sunt pozitivi ei sunt într-o permanentă consultare, urmăresc evoluţia stării de sănătate.

Împreună cu domnul ministru şi cu reprezentanţii organizaţiilor medicilor de familie va trebui să stabilim nişte reguli un pic mai clare şi, eventual, şi beneficiile pe care le au medicii de familie în cadrul bătăliei anti-COVID pentru serviciile medicale pe care le furnizează”, a spus Orban.