Un lider PNL și-a dat demisia! De fapt a fost FORȚAT să plece! Acuzații la adresa lui Ludovic Orban

13 oct. 2020
Un lider PNL și-a dat demisia! De fapt a fost FORȚAT să plece! Acuzații la adresa lui Ludovic Orban

Un lider de la vârful PNL a anunțat că s-a decis să renunțe la viața politică și că are un proiect personal pe care dorește să-l pună la punct. Fostul președinte PNL Dâmbovița, Cezar Preda și totodată cel care a coordonat campania dezastruoasă de la alegerile locale pe București de acum patru ani a spus la România Tv că l-a informat pe premierul Ludovic Orban că nu mai dorește să candideze.

În realitatea sursele VoxBiz susțin că Cezar Preda a fost izolat de partid și nu ar mai fi fost oricum pe liste, după ce a criticat în nenumărate rânduri Guvernul Orban, având un discurs similar cu adversarii de la PSD.

“Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premier, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, i-a spus Cezar Preda jurnalistului Victor Ciutacu.

Cezar Preda critică aspru Guvernul Orban

Politicianul a fost cel mai aprig contestatar al Guvernului Orban și un apărător al PSD. Nu trebuie uitat și că Cezar Preda a fost cel care a îngropat și PNL Dâmbovița în urmă cu patru ani, după ce a venit de la PNL Buzău, unde la fel a avut rezultate extrem de slabe.

„Vă spun ceva sincer. Îmi doresc să reușim să facem ceea ce trebuie într-o economie prăbușită. Până acum am anunțat, am dat ordonanțe, am făcut, nu sunt încă rezultate. Acel portal (cu fonduri pentru IMM) nu reușim să-l deschidem. Rating-ul de țară care s-a prăbușit și eu sunt de acord că am preluat o moștenire grea, că așa preluăm noi timpul moșteniri grele, dar să știți că rating-ul de țară se dă pe perspective, nu pe ce-a fost. Îmi doresc să adopte Guvernul meu cele mai bune măsuri că noi, românii, să nu fim la pământ”, spunea atunci Cezar Preda.

Politicianul a mai spus și că nu crede în ajutorul european pentru România: „Pot să vă spun ceva cu certitudine. La nivel european, nu mai cred în absolut nicio chestiune legată de o Europa unită, de fonduri repartizate egal, de ajutorarea țărilor afectate, nu cred și poate să se supere oricine pe mine. E clar că suntem o Cenușăreasă la fonduri europene, e clar că nu avem curaj să ne impunem, nu avem curaj să ne ridicăm vocea, nu avem curaj să ridicăm tonul și să spunem că asta dorim să facem. Aici îmi e frică mie.”