Se măresc pensiile! Violeta Alexandru l-a contrazis pe Florin Cîțu. Care este situația reală

de: Ana Toma
10 iun. 2020
Se măresc pensiile! Violeta Alexandru l-a contrazis pe Florin Cîțu. Care este situația reală

Răsturnare de situație în ceea ce privește mărirea pensiilor. Deși Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a anunțat că bugetul nu poate susține o creştere mai mare de 10% a pensiilor, Violeta Alexandru îl contrazice.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru susține că procentul de 10% prezentat de Florin Cîțu este doar o cifră fundamentală și că există soluții pentru majorarea pensiilor.

”Ar trebui să avem o poziție clară cât mai devreme cu putință. 10 la sută e o cifră pe care colegul meu probabil a fundamentat-o.

Sunt convinsă că se pot găsi soluții pentru chiar mai mult de atât, dar las specialiștii care au acces la finanțe. Noi le-am pus la dispoziție toate informațiile. Mi se pare util să se centralizeze toate datele.

Cred că pot fi optimizate anumite cheltuieli în sistemul public. E o cale”, a spus Violeta Alexandru la Digi24.

Mărirea pensiilor, o situație dificilă

De asemenea, ministrul a mai adăugat că înțelege situația în care Guvernul se află și că este nevoie de o abordare rațională, deoarece procesul este unul care trebuie susținut și în anii viitori.

”În același timp sunt de acord cu abordarea rațională care spune că trebuie să gestionezi un proces de mărire care să fie susținut și în anii viitori.

Legea pensiilor în vigoare mă obligă să mă mențin în această declarație până când, eventual, se schimbă lucrurile. Nu am cum să fac o declarație că nu respect legea pentru că sunt ministru într-un cabinet care a jurat pe Constituție că respectă”, a adăugat Alexandru.