Șocul anului: Căsnicie cu probleme uriașe: Gabriela Firea anunță: Divorț! L-am lăsat singur și am plecat”

01 dec. 2020
Șocul anului: Căsnicie cu probleme uriașe: Gabriela Firea anunță: Divorț! L-am lăsat singur și am plecat”
Gabriela Firea și soțul său, Florentin Pandele

Gabriela Firea și Florentin Pandele formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din politica românească. Însă, Gabriela Firea ascunde probleme și traume majore, pe care a decis să le discute în cadrul unui interviu acordat revistei Tango.

Dacă viața de adult i-a adus multe împliniri Gabrielei Firea, copilăria acesteia ascunde multe răni care încă se vindecă.

Aceasta nu a avut o copilărie roz, ba din contră. Tatăl său, alcoolic, nu doar că își pierdea des locul de muncă din cauza viciului, ci făcea și scandal acasă, nu o dată fiind violent fizic și verbal față de Gabi Firea, surorile și mama ei.

„Avea mari probleme cu băutura şi, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată şi pe la tot felul de uşi să-i găsească din nou de lucru, după ce el îşi pierdea slujba.

La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l ştia toată lumea ca pe un cal breaz. Bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama.

Până la urmă am hotărât să-l părăsim. Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorţeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament şi am plecat cu toţii.”, a povestit Gabriela Firea în interviu.

Traumele suferite însă în copilărie nu au împiedicat-o să urce pe cele mai înalte culmi ale televiziunii și, mai apoi, politicii.

Trecutul Gabrielei Firea

Gabi Firea s-a născut la Bacău, fiind al doilea dintre cei patru copii ai familiei Vrânceanu. Mama sa, Veronica, a lucrat ca vânzătoare, în vreme ce tatăl său era muncitor necalificat pe șantier.

Gabriela Firea are două surori, Nela și Angelica, precum și un frate, Ionel.

A făcut școala primară în cartierul Letea, Bacău. Mai apoi, a absolvit Liceul Industrial nr. 1 Bacău și Facultatea de Litere a Universității din București, la specializarea Bibliologie și Șiința Informării (promoția 1997).

A continuatpregătirea postuniversitară și academică la Academia de Studii Economice: Mecanisme valutare și fiscale internaționale, Management bancar și bursier, precum și un curs de brokeraj.