Specialiștii confirmă! Ce se întâmplă cu cei care consumă ceai frecvent

Specialiștii confirmă. Este vorba despre persoanele care consumă ceai în mod frecvent sau de cel puţin trei ori pe săptămână.

Potrivit unui studiu recent, citat joi de Press Association, aceștia trăiesc mai mult şi au o stare mai bună de sănătate.

Cercetarea publicată în European Journal of Preventive Cardiology, arată că cei care consumă ceai în mod obișnuit au un risc redus de boli cardiovasculare şi deces în urma unei afecţiuni.

 Diferenţe între ceaiul verde şi ceaiul negru

Pentru realizarea studiului au fost prelevate date de la 100.902 participanţi din China care nu aveau în istoricul medical atac de cord, accident vascular sau cancer.

Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: consumatori de ceai – persoane care beau ceai de trei sau mai multe ori pe săptămână şi persoane care nu obişnuiau să consume des sau deloc această băutură. Subiecţii au fost monitorizaţi o perioadă medie de 7,3 ani.

Potrivit studiului, o persoană cu vârsta de 50 de ani care bea în mod obişnuit ceai se va confrunta cu boală coronariană şi/sau accident vascular cerebral, în medie, cu 1,41 ani mai târziu şi va trăi cu 1,26 ani mai mult decât o persoană care consumă ceai rar sau deloc.

Mai mult, persoanele care beau în mod obişnuit ceai prezentau un risc cu 20 de procente mai mic de boli de inimă şi accident vascular cerebral şi un risc cu 22 procente mai mic de afecţiuni cardiovasculare fatale.

Cei care beau frecvent ceai au prezentat un risc cu 15 procente mai mic de deces

”Consumul obişnuit de ceai este asociat cu riscuri mai mici de boli cardiovasculare şi deces din toate cauzele”, a declarat autorul principal al studiului, doctor Xinyan Wang de la Academia de Ştiinţe Medicale din China. ”Efectele favorabile pentru sănătate sunt cele mai semnificative în cazul ceaiului verde şi pentru persoanele care au consumat ceai în mod obişnuit, pe termen lung”, a precizat el.

Loading...

Revista Presei