Țara din UE care oferă bani turiștilor, care petrec 3 zile în orice hotel. Este o destinație turistică de top

13 apr. 2021
Țara din UE care oferă bani turiștilor, care petrec 3 zile în orice hotel. Este o destinație turistică de top
Malta

Pandemia a afectat economiile țărilor de pe întreaga planetă, dar pe cele dependente de turism aproape că le-a ruinat. Este și cazul unei țări insulare, membră a UE încă din anul 2004. Malta era o destinație turistică, dar numărul turiștilor a scăzut cu 80% în anul 2020, față de 2019, ceea ce a provovat pierderi majore.

În acest context, autoritățile au elaborat un proiect de relansare a turismului prin care speră să atragă cât mai mulți vizitatori. Așadar toți cei care fac o rezervare la un hotel de trei stele vor primi 100 de euro, cei care optează pentru patru stele – 150 de euro, iar cei care se vor caza la cinci stele – 200 de euro. Condiția este, însă să rămână cazați minim 3 zile pe insulă.

Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a intra în Malta

De acest proiect ar urma să beneficieze aproximativ 35.000 de turiști, iar Guvernul speră ca aceasta facilitate să resusciteze turismul, care reprezentan o sursă de venit pentru mulți locuitori.

Autoritățile din Malta au transmis că țara are o campanie de vaccinare intensă. Deja 42% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin. Trebuie menționat și faptul că populația acestui stat este de doar aproximativ 465.000 locuitori. De altfel Valletta este capitala cea mai mică din UE.

Dacă doriți să mergeți în vacanță în Malta în momentul de față, trebuie să prezentanți la intrarea în țară un test PCR negativ, efectuat cu 72 ore înainte de a ateriza pe teritoriul acestui stat. Țările din zonele portocalii, cum este și cazul României trebuie să îndeplinească această cerință.