Te confrunți cu balonarea? Cele mai bune ceaiuri digestive. Detoxifică organismul și îți dau și vitaminele de care ai nevoie

de:
18 mai 2021
Te confrunți cu balonarea? Cele mai bune ceaiuri digestive. Detoxifică organismul și îți dau și vitaminele de care ai nevoie
Ceaiurile trebuie consumate cu moderație

Dacă vrei să ai o digestie ușurată și să îți detoxifici organismul într-un mod natural, trebuie să știi că există plante care au acest scop, iar consumate regulat, au un efect benefic pe termen lung.

Ceaiurile pot fi consumate între mese, iar gustul lor este unul cu adevărat deosebit. Pe lângă efectele detoxifiante ele sunt bogate și în vitamine, un motiv în plus să le consumi în fiecare zi. 

Beneficiile ceaiului de ghimbir

În cazul în care nu știai până acum, ceaiul de ghimbir contribuie la absorbția nutrienților și îmbunătățește digestia. Mai mult de atât, el are o afecțiune eficientă asupra tranzitului intestinal și contribuie chiar și la detoxifierea organismului.

Despre ceaiul de ghimbir mai trebuie să știi că este bogat în vitaminele A, B, C, dar și E, care îți revigorează complet organismul. Indicat ar fi să folosești ghimbir proaspăt. Acesta se fierbe și se pisează, lăsându-se la infuzat 10 minute. Înainte de a fi băut, se strecoară.

Dacă gustul ghimbirului nu îți place atât de mult, poț opta pentru ceaiul de mentă. Este răcoritor și indicat pentru o digestie ușoară. El poate elimina și senzația de balonare și de asemenea, reduce durerea, disconforntul și amelioreză sindromul de colon iritabil.

Pe lângă asta, are o aromă plăcută. Recomandate ar fi frunzele de mentă proaspete, însă poți achiziționa și planta uscată din magazine, sau pliculețele. 

Ceaiul care conține cele mai multe fibre

Ceaiul de păpădie este un alt remediu natural pentru funcționarea corectă a traficului digestiv. El este bogat în fibre și poate combate constipația. Mai mult de atât, este eficient și în eliminarea toxinelor, fiind folosit în foarte multe diete.

Poate fi obținut din flori, și este indicat consumului lui dimineața, pe stomacul gol. 

Ceaiul verde este o altă soluție. Chiar dacă nu are un gust pe placul tuturor, are substanțe active benefice pentru digestie și constipație. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că ingredientele din ceaiul verde  cresc activitatea pepsinei, enzima digestiva care descompune proteinele în stomac.