Consumă ceai de ghimbir în fiecare zi. Ce efect are asupra organismului tău: beneficii, contraindicații

de: Ana Toma
23 mart. 2021
Consumă ceai de ghimbir în fiecare zi. Ce efect are asupra organismului tău: beneficii, contraindicații
Photo by Drew Taylor on Unsplash

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre ghimbir. Studiile au demonstrat faptul că acesta este un aliment cu multiple beneficii asupra sănătății organismului. Are grijă de sistemul tău imunitar și de asemenea, poate intensifica metabolismul.

Gândește-te astfel, ce beneficii poate avea o simplă cană de ceai de ghimbir consumată zilnic. Printre acestea se numără stimularea funcției digestive, prevenirea infecțiilor orale și nu numai.

Beneficii ceai de ghimbir

Consumat regulat, ceaiul de ghimbir poate stimula funcția digestivă. Cu alte cuvinte, vei scăpa de senzația de balonare, dar și de indigestie. De asemenea, proprietățile sale antiinflamatori relaxează mușchii stomacului, iar în acest mod, sistemul digestiv procesează hrana în condiții optime. El accelerează și metabolismul în același timp.

Un alt beneficiu al ceaiului de ghimbir este prevenția infecțiilor orale. Trebuie să știi că rădăcina de ghimbir are un rol imens în prevenția infecțiilor. El poate inhiva dezvoltarea bacteriilor care pot produce boli gingivale grave.

Ghimbirul este de asemenea un antioxidant și energizant. El susține funcția cognitivă în procesul de îmbătrânire și de asemenea, contribuei și la îmbunăătățirea memoriei, dar și a timpului de reacție. Unii consideră că ghimbirul are același efect ca și cafeaua. Ne poate da energia de care avem nevoie pentru întreaga zi.

Dacă suferi de răceală și gripă, tot ceaiul de ghimbir este soluția. El dimiuează riscul de infecție din organism și poate activa și procesul de transpirație. Ghimbirul este de mare ajutor și în probleme respiratorii, deci încă un motiv în plus să alegi acest tip de ceai.

Ghimbirul și pielea ta

Ghimbirul este un ingredient nelipsit din produsele cosmetice. Este benefic atât pentru păr cât și piele, având un efect de regenerare, așa că o cană de ceai de ghimbir consumată în fiecare zi poate face minuni.

Cei care au probleme cu colesterolul trebuie să consume și ei ceai de ghimbir. Studiile au demonstrat că ghimbirul poate scădea inclusiv tensiunea arterială și poate stimula circulația sângelui în corp, împiedicând astfel formarea cheagurilor de sânge.

Este și foarte simplu de preparat. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 200 ml de apă și să adaugi un plic de ceai de ghimbir, sau ghimbir plantă. Se lasă la infuzat 7 minute, după care se poate consuma alături de o linguriță de miere sau lămâie. O cană pe zi este suficientă, însă poți consuma și trei dacă îți permite timpul.

Contraindicații ceai de ghimbir

Am aflat ce beneficii are, însă trebuie să știm și cine nu are voie să îl consume. Există o serie de contraindicații ale ceaiului de ghimbir. Astfel, cei care suferă de o afecțiune cronică, sau femeile însărcinate, au nevoie de sfatul medicului înainte de a consuma acest tip de ceai.

Nu există însă suficiente studii care să ateste efectul său, însă în perioada alăptării se recomandă evitarea consumului de ceai de ghimibir. Același lucru este valabil și în cazul copiilor.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este cantiatatea. Nu trebuie consumate mai mult de patru căni de ceai de ghimbir pe zi, așa că mare atenție la acest aspect.