Top 3 Eurovision 2021. Câștigătorul, acuzat că a prizat cocaină înainte să urce pe scenă

23 mai 2021
Top 3 Eurovision 2021. Câștigătorul, acuzat că a prizat cocaină înainte să urce pe scenă

Surpriză mare la Eurovision 2021. În marea finală s-au calificat 26 de țări, iar competiția a înregistrat câteva recorduri negative. Marea Britanie a reușit să adune 0 puncte, atât de la public, cât și de la juriu, iar Germania s-a clasat penultima. Ambele țări au bifat umilințe istorice.

Cine a câștigat Eurovision 2021

Înainte de startul competiției, casele de pariuri considerau Italia drept principala favorită pentru câștigarea trofeului, urmată de Malta și de Franța. Calculele au fost respectate pentru că într-adevăr trupa de punk-rock Maneskin a reușit să adune cele mai multe puncte. După 31 de ani, Italia câștigă Eurovisionul după un an în care țara a fost greu încercată de pandemie.

Jurnaliștii de la New York Times au relatat și ei despre eveniment și au pus accentul pe umilința încastă de Marea Britanie. S-au întrebat dacă nu cumva englezii au fost taxați pentru că au ieșit din UE.

Solistul trupei italiene acuzat că a prizat cocaină înainte să urce pe scenă

Eurovision 2021. De asemenea, aceștia au povestit despre scandalul ce ar putea izbucni. De altfel nu a existat nicio ediție a Eurovision fără comentarii negative. Solistul trupei Maneskin a fost întrebat de un reporter suedez, la conferința de presă de după show, dacă a prizat cocaină înainte să urce pe scenă, pentru că ar fi fost văzut într-o ipostază suspectă.

„Te rog nu spune asta. Nu folosesc droguri”, a fost răspunsul solistului italian Damiano David.

Top Eurovision 2021

Top Eurovision 2021. Podiumul a fost completat de reprezentanta Franței, pe care Mihai Trăistariu o vedea chiar marea câștigătoare a Eurovision 2021. Oricum a fost foarte aproape. Pe locul 3 s-a clasat Elveția, o mare surpriză.

Trebuie menționat că cele două țări păreau favorite să câștige marele premiu, după primele puncte acordate. Italia a venit foarte puternic din urmă, iar trofeul i-a fost adus practic de public. Este țara care s-a bucurat de cel mai mare suport din acest punct de vedere. Oamenii i-au votat masiv pe italieni, care atunci când au ridicat trofeul au spus că Rock’n roll-ul nu a murit.