Toți cei care au ieșit la pensie sunt vizați! Câți bani vor primi de la 1 septembrie

tvr

Toți cei care au ieșit la pensie sunt vizați! Ministrul Finanțelor a vorbit astăzi despre creșterile de pensii din următoarea perioadă și despre cum se va proceda dacă se va ajunge la un deficit excesiv.

Florin Cîțu a promis că acest lucru nu va afecta, sub nicio formă, majorarea pensiilor și salariilor.

„În momentul în care am construit Bugetul am ținut cont de legislația în vigoare”, a declarat ministrul, „dar ținem cont și de evoluția economiei”, a spus el într-o conferință desfășurată la BNR.

Cresc pensiile

Oficialul a declarat că banii pentru pensii și salarii sunt deja prevăzuți în buget. Pensiile și salariile vor fi mărite chiar dacă se ajunge la deficit excesiv.

„Banii pentru pensii și salarii sunt prevăzuți în buget, și vor fi mărite potrivit legii, chiar dacă intrăm în procedura de deficit excesiv”, a mai explicat Florin Cîțu.

Acesta a mai declarat că salariile pentru bugetari au fost deja majorate și plătite în luna februarie.

A prezentat măsuri de reducerea a deficitului la Comisia Europeană

Ministrul Finanțelor s-a lăudat cu cele mai bune încasări din TVA din 2016 încoace. Acesta a mai spus că o sumă de peste un miliard de lei a fost restituită companiilor din România care erau îndreptățite să solicite returnări de TVA.

„Nu aveam cum să evităm procedura de deficit excesiv, am spus asta din prima zi de mandat.”, a mai spus Florin Cîțu.

„Procedura înseamnă să prezinți măsuri de reducere a deficitului, măsuri pe care le-am prezentat Comisiei Europene.”, a mai adăugat acesta.

În urma acestor măsuri, a explicat ministrul de Finanțe, deficitul bugetar va scădea sub 3% din anul 2022.

Se majorează pensiile de la 1 septembrie

De la 1 septembrie 2020, pensiile vor fi majorate cu 40%. Tot de la 1 septembrie 2020, se va majora, din nou, punctul de pensie. Acesta va crește de la 1.265 lei la 1.775 lei.

Revista Presei