Uleiul care face minuni în organism și tratează numeroase boli. Adaugă-l neapărat în dieta ta! Se găsește la magazin

de: Ana Toma
11 oct. 2020
Uleiul care face minuni în organism și tratează numeroase boli. Adaugă-l neapărat în dieta ta! Se găsește la magazin

Probabil cunoști foarte bine beneficiile pe care nucile le oferă organsimului tău. Gândește-te atunci, ce afecțiuni poate trata un ulei natural făcut din nuci. Poți trata o serie de afecțiuni și de asemenea, îți poți completa lipsurile alimentare. 

În cazul în care nu știai, uleiul de nucă este atât un supliment alimentar, cât și un ingredient foarte util în bucătărie. El este obținut prin presarea miezului de nucă și este extrem de folosit în salate, prăjituri și chiar în mâncăruri gătite. Poate fi adăugat în salate, în prăjituri și mâncăruri gătite. Este obținut prin presarea miezului de nucă.

Uleiul de nucă este bogat în acizi grași esențiali omega, care cresc nivelul colesterolului ”bun” numit HDL și scad nivelul colesterolului „rău” numit LDL.

Astfel, consumând regulat ulei de nuci, vei preveni afecțiunile cardiovasculare și vei putea scădea riscul depunerilor de placă de pe interiorul vaselor de sânge.

Un alt beneficiu pe care cu siguranță îl știi este impactul nucilor asupra memoriei tale. Acizii omega 3 au un rol important și în menținerea sănătății creierului. Grăsimile omega 3 sunt componente vitale ale membranei exterioare a celulelor creierului, care fac posibilă transmiterea impulsurilor nervoase necesare pentru toate funcțiile creierului.

Uleiul de nucă este extrem de bun și în cazul inflamațiilor. Grăsimile polinesaturate din uleiul de nucă, împreună cu polifenolii conținuți de acesta, ajută la reducerea inflamației cronice din organism, putând astfel să prevină instalarea unor afecțiuni grave.

Și tensiunea ta arterială poate fi sub control cu un consum regulat de nuci. Efectul este dat de capacitatea uleiului de nucă de a crește colesterolul bun HDL și de a scădea colesterolul rău LDL, ceea ce îmbunătățește buna funcționare a vaselor sanguine.

Cum îl consume corect

Este foarte simplu să adaugi uleiul de nuci în dieta ta. El poate fi folosit atât ca aliment cât și adăugat în mâncare. Totuși, ține cont de faptul că uleiul este compus din 100% grăsimi, așa că trebuie să acorzi o atenție sporită cantității pe care o consumi.

Când îl consumi ca supliment, o singură lingură cu ulei de nucă, adică aproximativ 15 grame pe zi este suficientă pentru a profita de beneficiile acestui ingredient natural.

Ține cont de acest aspect și atunci când îl adaugi în salate și de asemenea, optează mereu pentru uleiul presat la rece, nerafinat.