Uleiul de cocos poate deveni un real pericol! Când nu trebuie să îl folosești

de: Ana Toma
15 iul. 2020
Uleiul de cocos poate deveni un real pericol! Când nu trebuie să îl folosești

Uleiul de cocos este foarte bine cunoscut pentru beneficiile pe care oferă. Acesta catifelează intens pielea, îi dă un aspect foarte plăcut și de asemenea, oferă și beneficii interne pentru organismul tău.

Mare atenție însă, la aplicarea uleiului de cocos pe timpul verii. Specialiștii avertizează. Potrivit acestora, deși acest ulei îți oferă senzația de protecție în fața razelor solare, adevărul este cu totul altul. Uleiul oferă doar 20% protecție în fața razelor UV.

”Acest nivel de protectie nu este niciodata indeajuns pentru a evita arsurile solare sau schimbarile care pot duce mai tarziu la cancer de piele. Nu as aproba niciodata inlocuirea SPF-ului cu ulei de cocos”, spune dermatologul Debra Jaliman pentru Byrdie.com.

Uleiul de cocos pe plajă, un mare pericol

Dermatologii subliniază faptul că folosirea uleiului de cocos la plajă nu conferă niciun fel de singuranță. De asemenea, specialista Sara Perkins explică ideea că nu există nicio metodă sigură de a te bronza.

”Expunerea la raze UVA si UVB rezulta in imbatranirea pielii si in cresterea sanselor de a dezvolta cancer de piele. Fie ca pielea ta se inroseste sau se inchide la culoare, acestea sunt semne ca ea a fost afectata in mod negativ”, spune ea.

Mai pe scurt, experții le recomandă persoanelor care vor un bronz perfect să apeleze în primele zile la creme cu SPF puternic. Deși pielea bronzată arată bine, procesul de bronzare nu este unul săntos, iar pielea noastră va avea de suferit.