Un nou supliment alimentar ajută în lupta cu COVID-19. Mihaela Bilic ne spune cum acționează. Poate fi considerat un medicament

de: Ana Toma
25 dec. 2020
Un nou supliment alimentar ajută în lupta cu COVID-19. Mihaela Bilic ne spune cum acționează. Poate fi considerat un medicament

În această perioadă dificilă, nu toate suplimentele alimentare sunt indicate. Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat totuși un adevărat medicament natural, care ar putea fi cea mai bună soluție în lupta cu coronavirusul, dar și în prevenirea acestuia. 

Melatonina este un hormon natural, sintetizat de organism, însă poate fi luat și din suplimente. Potrivit medicului nutriționist, acesta poate fi chiar un ”potențial medicament” în lupta cu virusul ucigaș.

Medicul Mihaela Bilic vorbeşte despre un nou supliment cu efecte bune în prevenirea şi tratarea COVID-19, citând în sprijinul afirmaţiilor sale două studii recente.

”Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus.

Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați”, scrie nutriționistul pe facebook.

Hormonul minune pentru somn

Mihaela Bilic a mai prezentat și un al doilea studiu care arată efectele promițătoare ale melatoninei. Aceasta este tot odată un hormon care reglează somnul, iar pe lângă acest lucru are o serie de efecte antiinflamatorii și antioxidante.

”Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul COVID-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare.

Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului. Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale – iaurtul cu Melatonină.

Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante, eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research: infecția COVID-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină”, a mai scris ea.

Cine poate lua melatonină

Nutriționistul a mai precizat că și persoanele suspecte de infectare cu virusul ucigaș pot lua melatonină, acest supliment alimentar fiind trecut pe lista medicamentelor de prevenție.

”Cercetătorii germani, la rândul lor, au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci este de folos în tratamentul COVID-19.

Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient.

Și cei suspecți de COVID pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D (vezi foto).

Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, a mai scris medicul Mihalea Bilic, pe facebook.