Urmează impozitarea acestor pensii! Romanii care ar putea rămâne fără jumatate din banii de pensie

de:
27 oct. 2020
Urmează impozitarea acestor pensii! Romanii care ar putea rămâne fără jumatate din banii de pensie

Lovitură grea pentru pensionarii de rând din România. Un deputat scoate la iveală detalii neștiute legate de pensiile pe care o parte din români le încasează. La mijloc sunt sume greu de imaginat.

Un deputat USR scoate la lumină adevărul despre pensiile speciale. Claudiu Năsui susține mii de români încasează lunar sume greu de imaginat, în timp ce pensionarii de rând se chinuie cu sume minime pentru nivelul de trai.

El amintește că după mai bine de cinci luni, în decurs de cinci luni, Curtea Constituţională nu a luat o decizie în ceea ce priveşte impozitarea pensiilor speciale, susţinând că, în perioada iunie – septembrie, au fost alocate 3,36 miliarde lei pentru plata acestora.

În opinia sa, întreg jocul este doar ”o risipă de bani continuă”, iar clasa politică doar ”acordă noi privilegii”.

”Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică îşi acordă noi privilegii. Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel.
De aproape cinci luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale.

Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple. Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în Parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, a scris deputatul USR, pe facebook.

Cele mai mari taxe din UE

El a menţionat că una dintre priorităţile USR este ”eliminarea acestor clase de privilegii”

”În timp ce angajaţii pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă, avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro lunar, nu în baza contribuţiilor, ci doar în baza privilegiilor pe care unii şi le-au votat cu mâna lor”, a adăugat Năsui.

Deputatul USR a mai ataşat un tabel, conform căruia dintre cele 3,36 miliarde lei destinate pensiilor speciale 1,491 miliarde lei au fost pentru Poliţie şi Jandarmerie;

  • 1,221 miliarde lei pentru militari;
  • 298 milioane lei pentru magistraţi;
  • 245 milioane lei pentru angajaţi ai SRI, STS, SIE şi SPP;
  • 43 de milioane de lei pentru piloţi şi personal navigant;
  • 19 milioane lei pentru angajaţi din justiţie;
  • 10 milioane lei pentru diplomaţi.