Vești bune pentru pensionari: Ce se întâmplă cu toate pensiile sub 2000 de lei? Violeta Alexandru a făcut anunțul. Este fără precedent

pensie

Vești bune pentru pensionari, pe final de an. Chiar dacă situația economică a României nu este deloc roz, țara noastră fiind grav afectată de pandemia COVID-19, pensiile publice se află într-o situație fără precedent.

Potrivit unei statistici realizată de economica.net, doar 33% dintre pensionarii din sistemul public au luat o pensie sub 1000 de lei brut. În același timp, procentul celor care încasează o pensie mai mică de 1000 de lei a scăzut cu mai bine de 7% în septembrie 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult decât atât, cei care au pensii cuprinse între 1.001 lei și 2.000 de lei brut se încadrează într-un procent de 42% din total.

Nu în ultimul rând, numărul celor care încasează peste 5000 de lei brut s-a dublat, chiar dacă ponderea acestora, în totalul pensionarilor, rămâne nesemnificativă.

Violeta Alexandru a făcut anunțul: Urmează o nouă creștere a pensiilor

Ministrul Muncii a explicat de curând că, în perioada următoare, Guvernul va face o evaluare a încasărilor la buget, în funcție de care se va decide cu cât vor crește pensiile în anul următor.

„Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a susținut Violeta Alexandru, în direct la România TV.

Ministrul Muncii nu a putut preciza cu ce procent vor crește pensiile, întrucât nu este în măsură să spună care este situația încasărilor la buget.

„În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor.

Citește și:

Revista Presei