Victor Ponta primește 200.000 de euro lunar de la statul român! Cine a făcut posibil acest lucru

victor ponta

Victor Ponta se poate declara cel mai norocos politician. Când toți îi anunțau ieșirea din politică pe ușa din dos, acesta a revenit în forță cu o nouă formațiune, Pro România. Deși partidul pe care-l conduce nu a trecut încă testul alegerilor parlamentare, printr-un cadou oferit de Guvernul Orban va primi subvenție de la stat 200.000 de euro lunar.

Până acum, partidele primeau bani în funcție de performanțele de la alegeri, însă amendamentul depus de Pro România și acceptat de Guvernul Orban a schimbat tot. Astfel s-a ajuns la situația în care partidul lui Victor Ponta să primească de la stat o sumă de bani similară celei care intră în conturile USR.

Ce spune deputatul USR, Claudiu Năsui

„Un amendament la legea bugetului are potențialul să schimbe multe în scena politică.

Amendamentul a fost introdus de Pro-România și vizează subvenția pe care o primesc partidele. Până acum, această subvenție era dată în funcție de rezultatul la alegeri. De acum, va fi dată în funcție de numărul de parlamentari.

Asta înseamnă că partide care nu au participat la alegeri, precum Pro-România, dar care s-au constituit între timp în parlament vor putea să ia și ele o parte din subvenție.

Astfel se deschide poarta la înființarea de noi partide dar și la migrarea și mai pronunțată de la un partid la altul. Nu de alta, dar acum parlamentarii pleacă cu subvenție cu tot.

Personal sunt împotriva acestei subvenții. Dă un avantaj enorm partidelor cu parlamentari care nu mai trebuie să convingă lumea să doneze bani, în detrimentul partidelor noi”, a scris pe Facebook, deputatul USR, Claudiu Năsui.

Citește și:

Revista Presei