Vine prăpădul pentru cei care au pensie minimă! Vor fi grav afectați

Vine prăpădul pentru românii care au pensie minimă. Situația devine foarte gravă în sistemul de pensii. Fostul ministru, Liviu Pop, a dat ultimele detalii despre Legea Pensiilor și despre modul în care liberalii o aplică.

Acesta îl critică pe Ludovic Orban și susține că acesta încearcă să-și ascundă incompetența prin declarațiile sale.

Potrivit acestuia, românii cu pensie minimă sunt cei mai afectați. Aceștia ar fi trebuit să primească cu 10% mai mulți bani la pensie, începând cu anul acesta.

‘Declarațiile făcute de premier și de ministrul Muncii încearcă să acopere incompetența Guvernului PNL. Astăzi, avem o Lege în vigoare și Guvernul României are obligația să o respecte. Pe de altă parte, avem declarații contradictorii, care spun că în buget nu există bani pentru majorarea de la 1 septembrie a punctului de pensie. Încă din prima lună a anului, cei mai afectați sunt oamenii cu pensia minimă. Această categorie trebuia să aibă o creștere a îndemninzației cu 10%.’, a spus Liviu Pop.

Senatorul speră că moțiunea de cenzură va avea succes, iar Guvernul va cădea.

‘Sper ca moțiunea de cenzură să treacă și să uităm de acest Guvern, care nu face altceva decât să inducă spaimă și panică în rândul pensionarilor și nu numai! Legea pensiilor a fost dezbătută în Parlament. Cei de la PNL nu au spus că nu este bună, nu au venit cu niciun contraargument cu privire la aceasta! Îi rog pe cei din Guvern, de fapt, Constituția și legile îi obligă, să facă toate demersurile pentru a implementa Legea pensiilor aflată în vigoare! Chestiunea aceasta cu studiile de fezabilitate, analize, le cunoaște domnul Orban deoarece și în zona transporturilor doar studii de fezabiltate a făcut și nimic altceva!’, a reacționat senatorul PSD, Liviu Pop, într-o intervenție la România TV.

Loading...

Revista Presei