Vrei să ai o mașină scumpă? Iată cum îi păstrezi valoarea. Trei lucruri de care trebuie să ții cont

de: Ana Toma
01 sept. 2020
Vrei să ai o mașină scumpă? Iată cum îi păstrezi valoarea. Trei lucruri de care trebuie să ții cont

Toți știm că în momentul în care achiziționăm o mașină, în doar câțiva ani, valoarea acesteia se va reduce semnificativ. În cazul în care vrei să reduci deprecierea mașinii tale, trebuie să ții cont de trei lucruri importante. 

Mașinile se numără printre bunurile care se devalorizează cel mai repede, acesta fiind și cel mai mare dezavantaj atunci când alegem să cumpărăm o mașină nouă. Deși este imposibil să o putem vinde la prețul la care am achiziționat-o, există anumite lucruri de care trebuie să ținem cont pentru a reduce deprecierea acesteia.

Primul lucru imporatnt este modelul pe care alegem să îl cumpărăm. Dacă vrei să ai o mașină care să nu-și piardă atât de mult valoarea în timp, optează pentru mașini economice care sunt faibile și care au costuri de reparație reduse.

Producătorii unor astfel de mașini vor avea mereu beneficii pe urma calității lor, iar acest lucru va face ca mașina să își păstreze o anumită valoarea în timp.

Culoarea este importantă

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este alegerea unei culori stanrd a mașinii. Întotdeauna mașinile albe, negreu sau gri vor își vor menține valoarea în timp, deoarece pentru cele mai multe persoane, acest aspect contează mult.

Un exemplu ar fi o mașină galbenă, sau roșie, care nu poate fi vândută oricărei persoane.

Numărul de kilometri este un al treilea lucru important de care trebuie să ții cont. În momentul în care o mașină este condusă mai mult, acest lucru va scădea automat valoarea acesteia. Cei mai mulți cumpărători își doresc o mașină sigură, iar numărul kilometrilor le-ar pute trezi semne de întrebare.

Astfel, dacă ai în plan să-ți vinzi mașina la un momentdat, ține conte acest aspect și încearcă să menți kilometrajul cât mai scăzut.