A fost publicată parola de Twitter a lui Donald Trump. Oricine o putea ghici. Un hacker i-a spart contul președintelui american și l-a făcut de râs

18 dec. 2020
A fost publicată parola de Twitter a lui Donald Trump. Oricine o putea ghici. Un hacker i-a spart contul președintelui american și l-a făcut de râs

Postările lui Donald Trump de pe Twitter au făcut înconjurul lumii de multe ori și au fost sursa a numeroase dezbateri internaționale. A fost asupru criticat pentru opiniile sale controversate și într-un final a și pierdut mandatul prezidențial în favoarea democratului Joe Biden.

Deși s-a încercat îngroparea subiectului, procurorii olandezi nu s-au dat bătuți. Astfel s-a aflat că în luna octombrie contul de Twitter al președintelui în funcție, Donald Trump a fost spart de un hacker, informează The Guardian.

Jenant este că „micul” infractor cibernetic, în vârstă de 44 de ani, nu a trebuit să se întrebuințeze prea mult pentru a sparge parola unuia dintre cei mai puternici oameni ai planetei. A ghicit-o pur și simplu, fiind de-a dreptul banală. Pentru că nu a întreprins nicio acțiune malițioasă în momentul în care a intrat pe contul lui Donald Trump, acesta nu va fi pus sub acuzare.

Victor Gevers s-a logat pe contul de Twitter al președintelui american pe 16 octombrie, după ce a tastat „maga2020!”, acronimul sloganului de campanie de la alegerile prezidențiale – „Make America Great Again”. Pentru că nu putea ține pentru el acest secret, hackerul a făcut public că îi știe parola lui Donald Trump, accentând că acesta nu folosește măsuri de securitate precum autentificarea în doi pași.

De ce nu poate fi pus sub acuzare hackerul după ce i-a spart contul lui Donald Trump

Acesta a dezvăluit a putut să citească mesajele personale ale președintelui american sau să schimbe elemente ale profilului său, anunță și Forbes.

Casa Albă a infirmat știrea la acel moment și inclusiv Twitter a insista că nimeni nu i-a accesat contul lui Donald Trump cu excepția acestuia. Doar că la nici două luni de la eveniment, procurorii olandezi au demonstrat că americanii au mințit.

Gevers nu a dorit să facă nimic rău cu contul președintelui, doar să demonstreze că există o breșă de securitate. De altfel el a anunțat imediat autoritățile cu privire la acest aspect, iar Serviciile Secrete americane i-ar fi mulțumit pentru informație.

Procurorii olandezi au confirmat oficial că „hackerul a reușit să penetreze contul de Twitter al lui Trump”, dar pentru că acesta s-a comportat ca un „hacker moral” nu va suporta nicio consecința juridică, în ciuda faptului că astfel de acțiuni reprezintă infracțiuni. Investigația olandeză a fost realizată cu ajutorul echipei pentru infracțiuni cibernetice a poliției, iar hackerul și autoritățile americane au fost informați cu privire la rezultatele anchetei.