Acest produs este toxic! Greșeala enormă pe care o facem atunci când gătim ciorbă

Nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția că românii au început să facă o greșeală enormă atunci când fac ciorbă punând în ea un produs care este periculos. Despre ce este vorba mai exact. 

Mihaela Bilic spune că românii aleg din ce în ce mai mult să nu mai acrească ciorba cu borș sau zeamă de varză, ci să bage în ea tot felul de suplimente.

„Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă…

Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic. Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. 

Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate. Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații,” a scris Miahela Bilic pe contul ei de Instagram.

Citește și:

Revista Presei