Alimentele care-ți curăță plămânii și elimină toxinele! Te protejează de infecții și au nenumărate beneficii pentru organismul tău

legume

A început sezonul răcelilor, iar coronavirusul ne face probleme și mai mari. Pentru a avea un organism sănătos și pentru a ne proteja plămânii, trebuie neapărat să adăugăm aceste alimente în meniul nostru zilnic. Au extrem de multe beneficii.

Înainte de a adăuga aceste alimente în dieta ta, trebuie să știi că renunțatul la fumat este și el un pas important atunci când vrei să ai grijă de plămânii tăi.

În cazul în care nu știai, fumul de țigară afectează alveolele pulmonare și distruge cilii responsabili cu eliminarea infecțiilor și poluanților din plămâni. Substanțele chimice din tutun accelerează stresul oxidativ, ceea ce cauzează inflamație și deteriorarea celulelor pulmonare.

De asemenea, un alt lucru de care trebuie să ții cont dacă îți dorești niște plămâni sănătoși este respirația. Respirația se face în mod natural și ușor. Respiră pe nas – aerul inspirat pe nas este trecut prin filtrul mucoasei nazale și încălzit la temperatura potrivită până ajunge în căile respiratorii inferioare, ceea ce nu se întâmplă atunci când respiri pe gură.

Alimentele minune pentru plămâni

Pe lângă respirație și fumat, plămânii tăi sunt mai în siguranță atunci când consumi alimente sănătoase. În cazull în care nu știai, nutrienții care protejează plămânii de infecții și poluare sunt vitaminele C și E, betacarotenul, acidul folic, seleniul, zincul, potrivit doctorulzilei.ro.

Astfel, o dietă echilibrată, bogată în alimente naturale, gătite în mod sănătos sau cât mai puțin preparate termic, asigură de obicei nutrienți care sprijină sistemul imunitar și sistemul respirator.

Pentru a-ți menține plămânii sănătoși, asigură-te că ai în meniul zilnic măcar o parte din aceste alimente minune.

  • Legume verzi, morcovi, ardei, rosii
  • Ghimbir, usturoi, ceapă și plante aromatice
  • Mere, citrice, fructe de pădure, avocado
  • Iaurt natural, sana, kefir
  • Pește, carne albă, ouă, nuci

De asemenea, nu uita de hidratare. Un consum corect de apă are grijă de plămânii tăi.

Revista Presei