Alimentul care îți scade imunitatea. Toți îl folosim în exces. Poate cauza probleme grave de sănătate

de:
22 iun. 2021
Alimentul care îți scade imunitatea. Toți îl folosim în exces. Poate cauza probleme grave de sănătate
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Pentru ca mâncărurile să aibe un gust delicios, toți tindem să folosim cât mai multe ingrediente, însă unul dintre ele este cel mai periculos. Pe lângă că scade imunitatea organismului, poate provoca și probleme grave de sănătate, care se văd în timp.

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre sodiu. Este un mineral care se găsește în nenumărate alimente, dar și sub formmă de sare. El este important atât pentru gustul mâncărurilor, dar șip entru conservarea acestora.

Cum îți afetează sodiul sănătatea

În principiu, sodiul are un rol important pentru funcția celulară a corpului, adică în controlul tensiunii arteriale, dar și a altor mecanisme organice. Totuși, lăsând la o parte beneficiile sale, consumul în cantități mari poate genera anumite afecțiuni precum hipertensiunea arterială, boli cardiovasculare, dar și pietre la rinichi.

Cu alte cuvinte, un studiu publicat în jurnalul Circulation a demonstrat că un consum ridicat de sodiu poate fi nociv pentru organism. Celulele imune produc mai puțină energie, iar sistemul imunitar poate fi afectat.

De asemenea, consumul excesiv de sodiu a mai fost asociat și cu riscul crescut de boli la inimă, dar și cu hipertensiunea arterială, un motiv în plus să îl eviți din alimentația zilnică.

Efectele neștiute ale sodiului

Cercetătorii au mai demonstrat că un consum excesiv de sare poate duce la creșterea nivelului de sodiu în sânge, care ajunge să se acumuleze în corp și să cauzeze inflamație.

O altă descoperire făcută de aceștia demonstrează că un consum prea mare de dsare poate inhiba o enzimă ce are o contribuție importantă în sistemul respirator, determinând astfel celulele să utilizeze mai puțin oxigen.

Ce înseamnă acest lucru pentru organism? Ei bine, celulele din corp vor fi deteriorate mult mai devreme. Specialiștii recomandă un consum mic de sare pentru a evita astfel de probleme. Chiar dacă sarea dă un gust deosebit mâncării, există multe alte opțiuni mai sănătoase pentru a te bucura de o masă deosebită, fără a avea în timp probleme la nivelul organismului.