Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Rețeta perfectă pe care o prepară Jamilla

de: Ana Toma
29 dec. 2020
Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Rețeta perfectă pe care o prepară Jamilla

Anul nou se apropie, iar odată cu el, doamnele petrec din ce în ce mai mult timp în bucătărie preparând toate cele necesare. Există totuși un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, iar Jamilla are rețeta perfectă pentru prepararea acestuia acasă.

Salata de boeuf nu trebuie să lipsească în niciun caz de pe masa de Revelion. Chiar dacă este un preparat destul de ”greoi” pentru stomacul nostru, gustul este inconfundabil, așa că nimeni nu se poate abține în a gusta o farfurie.

Rețeta Jamilei pentru salata de boeuf

Jamila ne învață cum să preparăm cea mai delicioasă salată de boeuf pe care am gustat-o vreodată. Rețeta Jamilei este extrem de simplă și oricine o poate prepara, dacă are toate ingredientele necesare.

Secretul gustului incredibil stă în prepararea maionezei acasă. Nu tot timpul cea din comerț este pe așteptările noastre, așa că de ce nu optăm pentru un preparat, natural, făcut în casă.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont atunci când preparăm salate de boeuf este respectrea gramajului, dar și ordinea în care adăugăm legumele. De asemenea, mare atenție la carnea de vită. Pentru a ne bucura de un gust cât mai plăcut și de o masă cât mai sănătoasă, aceasta trebuie să fie proaspătă.

Care sunt ingredientele de care avem nevoie

Înainte de a ne apuca de treabă, trebuie să bifăm toate ingredientele de pe listă. Pentru a obține gustul și aspectul dorit, nu trebuie să omitem nici măcar o legumă. Iată de ce ingrediente avem nevoie:

  • 1,5 kg cartofi fierti
  • 800 g morcovi fierti
  • 500 g carne de vita fiarta
  • gogosari murati
  • castraveti murati
  • 2-3 linguri maioneza
  • putina sare

Cum se prepară salata de boeuf și care e istoria ei

Deși este un preparat nelipsit de pe mesele românilor atât în perioada sărbătorilor de iarnă cât și în seara de revelion, salata de boeuf nu este un preparat pur românesc.

Această rețetă este inspirată dintr-o salată rusească care are la bază ingrediente fine și destul de scumpe. Datorită gustului ei unic, ea a fost preluată  și de țările vecine, însă treptat, acele ingrediente costisitoare au fost înlocuite cu legume, carne, sau alte alimente pe care oricine le are în bucătărie, precum cartofi, murături sau alte legume.

Jamila ne invită să facem același lucru. Salata trebuie făcută după gustul fiecăruia, așa că se pot adăuga și alte legume și alt tip de carne, în funcție de preferințe.

Bucătăreasa ne recomandă adăugarea de porumb dulce, măsline, țelină și chiar și păstrnac. De asemenea, în cazul acestei salate, totul trebuie făcut în casă, inclusiv maioneza, cu ouă de calitate.

Jamila ne mai recomandă să preparăm o maioneză puțin mai acrișoară ca de obicei, pentru a nu fi grețioasă, având în vedere multitudinea de ingrediente cu care este combinată.