Nu mai mânca aceste fructe și legume iarna. Reprezintă un pericol pentru sănătate! Avertismentul specialiștilor

27 nov. 2020
Nu mai mânca aceste fructe și legume iarna. Reprezintă un pericol pentru sănătate! Avertismentul specialiștilor
Fructele sunt bogate în vitamine și ajută digestia/ Photo by Brenda Godinez on Unsplash

În zilele noastre nu mai suntem forțați să mâncăm sezonier, ba chiar este posibil să mâncăm aproape orice fruct și legumă în sezonul rece. Asta nu înseamnă că este și recomandat acest lucru.

Specialiștii avertizează cu privire la consumul pe timp de iarnă a anumitor fructe și legume. Cu cât trece mai mult timp de când fructele sunt culese și până ajung în coșul nostru de cumpărături, cu atât mai multe substanțe nutrivite își pierd acestea.

Sparanghelul

Deși este disponibil pe tot parcursul anului, cel mai bine este să îl consumi primăvara, când tijele sunt ferme și delicioase. În sezonul rece, poți alege în locul acestuia varza de Bruxelles. Pe lângă vitamina C pe care o conține din plin, aceasta conține și vitamina K, vitamină care ajută la menținerea sănătății oaselor.

Piersicile

Vara, piersicile sunt dulci, suculente și delicioase. Însă, cele pe care le găsim iarna în rafturile magazinelor nu sunt la fel de delicioase, pierzându-i totodată din valoarea nutritivă, mai ales că sunt șanse mari ca acestea să provină tocmai din America de Sud.

Căpşunile

Nu în ultimul rând, și căpșunile ar trebui evitate pe timpul iernii. Mai bine puneți din timp la congelator căpșuni proaspete, pe care să le consumi mai apoi iarna, întrucât acestea își păstrează bine nutrienții, afirmă expertul american în nutriţie Lisa Hark, potrivit prevention.com.