Super-alimentul care poate fi consumat fără limită! Nu îngrașă și are beneficii uluitoare pentru organismul nostru

de: Ana Toma
26 oct. 2020
Super-alimentul care poate fi consumat fără limită! Nu îngrașă și are beneficii uluitoare pentru organismul nostru

Dacă îți dorești să consumi un aliment sărac în calorii și cu beneficii extraordinare pentru organsmul tău, nutriționistul Mihaela Bilic are soluția. Acest aliment minune poate fi consumat ”fără limită” și este și delicios.

Nutriționistul Mihaela Bilic prezintă beneficiile neștiute ale consumului de salată de sfleclă. Potrivit specialistei, sfecla este extrem de săracă în calorii și este indicată persoanelor care au diabet. De asemenea, ea poate crește performanța fizică semnificativ și scade consumul de oxigen pentru efort.

Mai mult de atât, e delicioasă și asigură inclusiv funcția de protecție hepatică.

”Salata de sfeclă

În anul 1950 sfecla fost ridicată la rang de aliment antitumoral, campioană în prevenirea mutațiilor genetice care pot degenera în cancer. Betacianina, pigmentul roșu închis, are efect tonic și revitalizant, antiinflamator, antihipertensiv și de protecție hepatică.

Pigmenții din sfeclă rămân stabili în tractul digestiv, aciditatea și temperatura crescută nu îi afectează, deci sfecla fiartă/coaptă nu-și pierde din calitățile nutritive

✅Plus-uri:

-are sub 10% glucide, din care 2% fibre și numai 50 cal/100g
-potrivită și pentru persoanele cu diabet, are indice glicemic scăzut
-crește performanța fizică cu 20% și scade consumul de oxigen pentru efort”, scrie nutrționistul.

Poate fi consumată ”fără limită”

Mihaela Bilic mai precizează că există și un mic minus la consumul de sfeclă roșie. Aceasta poate colora urina, deci nu trebuie să îți fie teamă dacă te trezești cu o astfel de reacție. Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre consumul de sfeclă roșie este că nu trebuie să te abții de la pofte și o poți consuma ”fără limită”.

”‼️Minus-uri:
-pigmentul din sfeclă colorează urina, dar și murăturile, cartofii, albușul de ou
-borcanul care a fost pe gustul meu este “made in Poland”, mi-e ciudă că nu am găsit un produs românesc la fel de reușit