Ana Porgras ascunde o mare dramă, care i-a zdruncinat profund viața. Ce a pățit Faimoasa de la Survivior România când avea doar 18 ani

de: Ana Toma
06 mart. 2021
Ana Porgras ascunde o mare dramă, care i-a zdruncinat profund viața. Ce a pățit Faimoasa de la Survivior România când avea doar 18 ani
Ana Porgras

Ana Porgras și-a făcut curaj și a acceptat provocarea Survivor România, care i-a adus notorietate. Sportiva de performanță a cunoscut oameni noi și de asemenea, s-a putut dezvolta mai mult decât de  obciei.

Puțini știu însă detalii din viața acesteia. Este un sportiv de performanță care a făcut parte din lotul de gimnastică și a câștigat destul de multe medetalii pentru activitatea ei. Ana Porgras este ultima campioană mondială la gimnastică artistică.

Ea a câștigat titlul la bârnă la doar 18 ani și era o mare speranță pentru România la Jocurile Olimpice. Subit a decis să se retragă. Acum regretă, mai ales că era cotată cu șanse la medalii.

De ce a ales Survivor România 

Recent, aceasta a vorbit despre motivul principal pentru care a ales să participe la Survivor România, dar și despre marele sacrificiu pe care a fost nevoită să îl facă. 

”Mereu m-am uitat la emisiuni de genul acesta. M-am gândit adesea dacă aș putea să fac față unui astfel de show. Îmi place să cred că da. Am foarte multă răbdare cu oamenii, am capacitatea de a-i asculta, de a-i înțelege. Dacă văd că nu am cu cine, mă retrag. Pentru „Survivor România am forța fizică necesară, sunt tolerantă și transform situațiile în favoarea mea, chiar dacă nu sunt”, a mărturisit Alina Porgras pentru Viva. 

Concurenta de la Survivor România a mai vorbit și despre debutul ei din gimnastică. Primii pași au început încă de la vârsta de cinci ani, iar părinții au fost cei care au luat inițiativa. 

Cum și-a dat seama că poate fi o gimnastă

Chiar dacă nu a mai avut timp de copilărie, vedeta a mărturisit că alegerea a fost una corectă. Ana Porgras a fost foarte talentată de mic copil și foarte serioasă. Dar în același timp extrem de sensibilă. A fost mai mereu măcinată de accidentări.

”Aveam patru-cinci ani și mă jucam afară, cu copiii și, dintr-o joacă, m-am pus în poziția sfoară, mi s-a părut lejer. I-am arătat și mamei ce pot să fac, a vorbit cu o prietenă, și aceasta a sfătuit-o să mă ducă la gimnastică.  A găsit o sală în Galați și, când am intrat prima dată acolo, am urcat pe bârnă, aparatul care mi-a plăcut cel mai mult. A meritat sacrificiul, chiar dacă nu mai aveam timp de copilărie”, a mai povestit Ana.

Sacrificiul făcut de Ana Porgras

Dincolo de momentele frumoase, vedeta de la Survivor România a făcut și un mare sacrificiu. Chiar ea a mărturisit că momentul în care a renunțat la gimnastică a fost cel mai dureros moment din viața sa, mai ales că decizia a fost luată de pe o zi pe alta. 

Ana a mai povestit că deși primele luni după ce a renunțat au fost destul de bune, ar mai fi putut rezista până la Olimpiadă. Regretă acum pentru ceea ce a făcut. Era o perioadă în care mass media critica mult antrenorii, iar tinerele gimnaste, adolescente fiind se revoltau și nu mai voiau să muncească.

Odată ajunse la maturitate, toate au regretat și și-au cerut scuze antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, care le-a condus pe multe dintre ele pe culmile gloriei.

”Cel mai greu moment a fost momentul când am renunțat. Am luat decizia de pe o zi pe alta. Nu mai puteam nici fizic, simțeam că mă dezintegrez, și nici psihic. În primele luni nu mi-a fost greu, îmi doream să plec, să am o viață normală. Acum realizez că a fost o decizie luată în pripă și puteam să mai stau câteva luni până la Olimpiadă.

Un alt moment greu a fost când mi s-a rupt peroneul, în timpul unui campionat european. Aveam șansa să câștig finala la bârnă”, a mărturisit ea. 

Ana Porgras a cedat mai mult psihic decât fizic în aceas perioadă. Ea s-a retras în anul 2010, în plină glorie. Nu a putut fi convinsă de nimeni să revină, iar probabil suferința pe care o poartă în suflet pentru alegerea greșită de atunci o va purta mereu în sufelt.

La Survivor România se bucură din nou de adrenalina competiției și asta se vede din plin. Este cea mai bună din echipa Faimoșilor, la fete și are mari șanse să ajungă până în finală.