Atenție mare la acest tip de vopsea! Poți avea probleme mari pe piele. Ce trebuie să faci imediat

de: Ana Toma
20 iun. 2020
Atenție mare la acest tip de vopsea! Poți avea probleme mari pe piele. Ce trebuie să faci imediat

Este foarte posibil ca în momentul în care ne vopsim să mai scăpăm câțiva stropi de culoare, fie pe mâini, pe față sau pe gât. Asta nu trebuie să fie o tragedie. Există un truc simplu pe care îl poți folosi pentru a scăpa de aceste pete. Ingredientul este chiar în bucătăria ta.

Vopsitul este o problemă majoră pentru femei în zilele noastre. Nuanța perfectă este greu de găsit, iar în momentul în care alegem să ne vopsim acasă, acest lucru devine și mai complicat.

De cele mai multe ori se întâmplă să nu ne mulțumească culoare finală, iar pe față ne putem trezi cu niște pete de vopsea. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru ca vopsitul să fie un lucru mult mai plăcut și ușor pentru tine.

Evită petele de vopsea de pe corp

Primul lucru pe care trebuie să îl știi înainte de a te apuca de treabă este utilizarea unei creme. Aplică un strat generos de cremă (poate fi de corp sau de față) în zonele în care aplici vopseaua: pe frunte, pe urechi, pe bărbie, pe ceafă. Crema te va proteja în cazul în care vopseaua va ajunge pe tenul tău.

Dacă totuși se întâmplă să te trezești cu câteva pete pe mâini, sau în alte zone ale corpului, iată trei soluții care vor fi mereu utile:

1. Loțiunea tonică

Loțiunea pe care o folosești pentru demachiere este arma perfectă împotriva petelor de vopsea. Aplică soluția pe o discheta demachiantă și freacă zona afectată. Petele vor dispărea imediat.

2. Alcool

În cazul în care nu ai o soluție demachiantă, alcoolul este și el la fel de eficient. Fie că e vorba de spirt sau de un parfum, acesta te va ajuta eficient în curățarea petelor.

3. Bicarbonat de sodiu și lămâie

O altă armă împotriva petelor de vopsea se află chiar în bucătăria ta. Folosește un amestec de bicarbonat de sodiu în combinație cu zeama de lămâie. Soluția obținută va funcționa ca un scrub și te va ajuta în îndepărtarea petelor nedorite.