Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile în 2021. Violeta Alexandru a spus clar

de: Ana Toma
21 dec. 2020
Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile în 2021. Violeta Alexandru a spus clar
Pensiile continuă să rămână mici în România/ Sursa foto: zf.ro

Odată cu intrarea în vigoare a noului program de guvernare, pensionarii români trebuie să afle neapărat ce se va întâmpla cu pensiile acestora. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a spus clar ce urmează începând cu anul viitor.

Violeta Alexandru a vorbit despre programul asumat de partidul său. Potrivit ministrului, programul va fi respectat, iar pensiile vor crește în conformitate cu prevederile legate de acest aspect.

”Ce pot spune cu certitudine e ca PNL va constitui baza discuțiilor între partenerii de guvernare cu certitudine in ce ne-am asumat in program, și ne vom ocupa de creșterea pensiilor etapizat anual până in 2024, ne propunem o creștere de sută la sută cu rata inflației.

Ne uităm ca echipă la încasările de la buget. Dacă ai încasări la buget poți face creșteri de pensii”, a spus Violeta Alexandru, la RTV.

Cu cât vor crește pensiile

Ministrul Muncii a fost întrebat și despre ce creștere este vorba și cu cât vor crește efectiv pensiile. Totuși, Violeta Alexandru a pasat întreaga discuție spre Ministerul Finanețelor, instituția care se ocupă de bugetul de stat.

Potrivit ministrului, totul a fost deja pregătit, însă toate detalii le poate oferi doar Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Violeta Alexandru, inca ministru al Muncii

”Eu nu ma ocup de buget, dar cum îl știu pe ministrul Cîțu, deja a pregatit tot ceea ce e necesar , ceea ce e atributul noului guvern.

Noi am pregatit o schiță de buget in care sunt prevăzute creșterile pensiilor. Restul detaliilor ar trebui sa le cereti ministerului finanțelor”, a mai adăugat ea.

Ce se întâmplă cu pensiile blocate

Violeta Alexandru a vorbit și despre dosarele de pensii care au fost blocate. Ministrul a menționat că au fost recuperați ”ani de întârziere” și mai sunt doar câteva dosare care își așteaptă soluționarea. Ea a precizat tododată că situația este destuld e complicată, acesta fiind motivul principal pentru care dosarele sunt întârziate.

”Am recuperat luni pana la ani de intarziere. Mai am câteva. Sunt niște situații complicate gestionate chiar zilele astea de Casa de pensii. Erau zeci de mii de dosare intarziate. Nu le pun pe cele din afara sau comunitare.

Vad un bilanț bun la sfarsitul acestui an. Înainte sa promiti oamenilor creșteri peste creșteri mai bine le dai oamenilor ce li se cuvine.

Respectiv sa emitem deciziile de pensionare pentru ca oamenii să poată primi. Am intalnit tot felul de oameni in casele de pensii. Unii m-au denigrat dar si oameni care au dovedit ca se poate”, a mai spus Violeta Alexandru.