Băutura pe care trebuie să o consumi zilnic! Puțini știu cât de sănătoasă este. Este plină de vitamine

de: Ana Toma
19 ian. 2021
Băutura pe care trebuie să o consumi zilnic! Puțini știu cât de sănătoasă este. Este plină de vitamine
Băutura de cartofi

Dacă vrei să ai un sistem imunitar la cote înalte și îți dorești ca organismul tău să beneficieze de toate vitaminele de care are nevoie, trebuie neapărat să adaugi această băutură în dieta ta zilnică. Chiar dacă nu este atât de delicioasă, este un adevărat leac natural pentru organismul tău.

Toată lumea iubește cartofii prăjiți, însă te-ai gândit vreodată ca în loc să faci din cartofi mâncare, să faci mai bine o băutură? Doar așa vei putea să te bucuri de toate beneficiile pe care cartofii le oferă organismului.

Beneficiile băuturii de cartofi

Într-adevăr, băutura de cartofi nu este atât de delicioasă precum cartofii prăjiți sau alte mâncăruri făcute din cartofi, însă este suficient că este sănătoasă. Studiile au demonstrat că sucul de cartofi conține aproximativ jumătate din nutrienții conținuți de o porție de cartofi gătiți.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre sucul de cartofi este că acesta este bogat în vitamina C, adică te ajută să ai grijă de sistemul tău imunitar. Această vitamină este esențială pentru organism și ajută în absorbția fierului și în formarea colagenului la nivelul vaselor sanguine, a musculaturii, cartilajelor și oaselor.

De asemenea, are o serie de proprietăți antioxidante și poate îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii, prin scăderea nivelului de inflamație și iritație cutanată și prin atenuarea petelor hiperpigmentare, scrie doc.ro.

Un adevărat complex de vitamine

Pe lângă vitamina C, băutura de cartofi este bogată în potasiu, fier, dar și calciu. Cu alte cuvinte, consumând această băutură nu vei mai fi nevoit să iei suplimente alimentare cu vitamine.

În cazul n care nu știai, potasiul are rolul de a regla nivelul fluidelor din corp și de a susține funcțiile musuclare. Fierul pe de altă parte, este esențial pentru vitalitatea corpului. El poate reduce starea de oboseală și promovează fluxul oxigenului în organism. 

Calciul pe de altă parte este foarte bine știut că este esențial pentru dinți și oase, iar un pahar de suc de cartofi pe zi reprezintă echivalentul a aproape 5% din doza zilnică recomandată de calciu.

Pe lângă vitaminele pe care le deține, sucul de cartofi conține și antioxidanți, care au un rol destul de important în organismul tău. Trebuie să știi neapărat faptul că, întreaga cantitate de antioxidanți regăsită în cartofi este aproape egală cu cea din spanac și varza de Bruxelles.

Cum bei sucul de cartofi

Acum probabil te întrebi cum se prepară și cum se consumă acest suc. Ei bine, sucul de cartofi se bea dimineața,  pe stomacul gol. Mare atenție însă, dacă ai probleme cu stomacul, este bine să întrebi medicul înainte de a adăuga această băutură în dieta ta.

Sucul de cartofi se prepară foarte ușor, dat fiinde faptul că, cartofii conțin aproximativ 80% apă, așa că vei obține o cantitate bună de suc din numai un cartof mai mare sau doi cartofi medii.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine fiecare cartof în parte. Apelează la o perie pentru a elimina urmele de pământ, deoarece nu trebuie să cureți coaja, ea este cea mai importantă.

După ce i-ai spălat, cartofii se taie în bucăți mici și se bagă la blender. În doar câteva minute vei avea băutura care te va ajuta să ai o stare de bine.