Bicarbonatul de sodiu ajută enorm în problemele digestive. Cum trebuie folosit și ce alte afecțiuni poate trata

de: Ana Toma
18 apr. 2021
Bicarbonatul de sodiu ajută enorm în problemele digestive. Cum trebuie folosit și ce alte afecțiuni poate trata
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un aliment care a devenit nelipsit din bucătăriile românilor și e de înțeles având în vedere multitudinea de beneficii pe care la are atât asupra organismului cât și asupra pielii.

Fie că este folsoit în mâncăruri, în treburi casnice, sau ca remediu pentru anumite probleme de sănătate, este bine să știm care sunt cele mai importante beneficii pe care le are, dar și modul în care le putem folosi.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Unul dintre cele mai importante beneficii ale bicarbonatului de sodiu îl reprezintă tratarea arsurilor stomacale, cauzate de refluxul acidiului din stomac. Acestea pot fi declanșate de stres, sau de consumul anumitor alimente bogate în grăsimi sau picante, însă cu o linguriă de bicarbonat totul se dizolvă.

Tot ce trebuie să faci este să dizovli bicarbonatul de sodiu într-un pahar cu apă rece și să bei amestecul. 

În cazul în acre nu știai, bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți performanțele sportive, fiind un supliment foarte cunoscut printre alteți. De asemenea, studiile au demonstrat că bicarbonatul de sodiu poate crește rezistența în timpul antrenamentelor. El poate scădea și nivelul PH-ului idn celule.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu

Pe lângă beneficiile interne pe care le are asupra organismului, bicarbonatul de sodiu este un bun înlocuitor pentru apa de gură. Curăță dinții, gingiile, dar și limba și poate ajuta și la îndepărtarea resturilor după fiecare masă. El are și os erie de proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, deci te projează mai bine decât apa de gură. 

Pentru dinți mai albi, tot bicarbonatul de sodiu este soluția. Studiile au demontrat că pasta de dinți din comerț este și ea bogată în bicarbonat, pentru a ajuta la albirea dinților, dar și pentru a elimina placa bacteriană. Unele persoane folosesc bicarbonatul de sodiu în combinațe cu pasta de dinți, pe când altele preferă să folosească simplu bicarbonatul pentru igiena orală. 

Bicarbonatul, bun și pentru curățatul fructelor

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre bicarbonat este că el poate curăța fructele și legumele într-un mod natural. Multe persoane se tem de pesticidele pe care multe alimente le conțin, iar utilizarea bicarbonatului de sodiu poate elimina această teamă. 

Studiile au demonstrat că fructele și legumele lăsate la înmuait în apă cu bicarbonat scapă imediat de pesticide, fără a mai fi nevoie de curățarea cojilor sau de o spălare suplimentară. De asemenea, nici proprietățile acestora nu sunt afectate.