Fă gargara cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi! Cum te poate proteja și ce afecțiuni poate trata. Este eficient de la prima utilizare

de: Ana Toma
17 mart. 2021
Fă gargara cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi! Cum te poate proteja și ce afecțiuni poate trata. Este eficient de la prima utilizare
Bicarbonat de sodiu

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre beneficiile bicarbonatului de sodiu. Poate trata și de asemenea te poate apăra de mai multe afecțiun atunci când este folosit regulat.

Există mai multe moduri în care putem folosi bicarbonatul de sodiu. Îl putem folosi extern, pentru curățarea unghiilor, sau albirea dinților, intern pentru diferite afecțiuni, dar putem face și gargara cu el și să fim protejați.

Ce se întâmplă dacă fac gargara cu bicarbonat de sodiu

Nu este un lucru nou, însă trebuie să știi cât de benefic este. În cazul în care nu știai până acum, candida este una dintre cauzele importante care poate duce la deces. În unele cazuri, este dificil să să scăpăm de ea chiar și cu medicamente, însă în fața bicarbonatului de sodiu, candida nu are nici o șansă.

Tot ce trebuie să faci este să faci gargara cu apă și bicarbonat de sodiu. Într-o sticlă de un litru se amestecă apă călduță cu patru lingurițe de bicarbonat de sodiu. Mare atenție însă, chiar dacă simți că trebuie să o folosești mai mult, este indicat ca această gargara să fie făcută doar înainte de culcare. Efectele le vei observa la scurt timp.

Bicarbonatul te scapă de tuse

Pe lângă faptul că este un antibiotic natural în lupta cu candida, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi și de tuse. Fierbe niște lapte și adaugă două lingurițe de bicarbonat într-un pahar.

Această metodă de gargara este într-adevăr un pic mai diferită, însă și mai eficientă. Ce se întâmplă, de fapt, când faci gargara? ei bine, aceasta poate scădea intensitatea durerilor de gât și de asemenea, poate decongetiona căile respiratorii.

Pentru a avea un efect mai rapid și pentru a te reface mult mai ușor, apelează și la splăturile nazale cu apă călduță și bicarbonat. Nu te vor dezamăgi deloc. La fel ca și în cazul candidei, este necesar să faci gargara doar odată pe zi, înainte de culcare. Mare atenție însă. Nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alătează.

Cu ce îl poți combina

Acum că ai aflat că poate fi un medicament natural nu vrei să cunoști și alte amestecuri care au la bază bicarbonat? Ei bine, dacă vrei o dantură strălucitoare și fără tartru, trebuie să îți clătești gura cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Vei vedea rezultatul de la prima utilizare. În acest caz, va fi nevoie să repeți procedura de câteva ori pe zi.

O altă metodă prin care te poți bucura de beneficiile bicarbonatului de sodiu este amestecul acestuia cu ceai de mușețel. Împreună, cele două ingrediente calmează durerile în gât și pot trata și afetele bucale.

De asemenea, mușețelul este foarte bine cunoscut pentru faptul că tratează durerile de stomac, iar folosit împreună cu bicarbonatul, acțiunea sa va fi mai amplă.