Boala ascunsă de care suferă Delia. E un sindrom puțin cunoscut. I-a afectat viața complet, dar acum a ales să spună ceea ce simte

de:
17 apr. 2021
Boala ascunsă de care suferă Delia. E un sindrom puțin cunoscut. I-a afectat viața complet, dar acum a ales să spună ceea ce simte
Delia Matache

Delia Matache nu încetează să își uimească fanii. Este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din România, este foarte cunoscută pentru nonconforismul ei, dar și pentru modul în care își expune punctul de vedere.

Este căsătorită, are cariera pe care orice artist și-ar dori-o, însă cu toate astea, Delia suferă de un sindrom nu foarte cunoscut, care îi afectează întreaga sa activitate, însă de care artista nu este speriată.

Sindromul de care suferă Delia

Delia a mărturist că suferă de sindromul Peter Pan, care, pentru cei care nu știu, presupune că un adult refuză să se comporte adecvat vârstei sale, indiferent de nivelul de inteligență pe care îl are.

Totuși, asat nu e o piedică pentru Delia, ci mai degrabă un pas în față în carieră cât și în viața personală. Artista este amuzantă, are grijă să își arăte atât partea matură cât și cea copilăroasă, iar cine o urmărește pe rețelele de socializare poate vedea câtă energie pozitivă poate răspândi Delia într-o singură postare.

Cum îi afectază cariera

În cadrul uni podcast, artista a dezvăluit importanța sindromului în profesia ei. Delia mărturisește că în esență toată lumea are un suflet de copil, însă spre deosebire de alții, ea păstrează partea copilăroasă mai mult în viața ei.

Dacă vă întrebați cum a dobândit artista acest sindrom, ei bine, copilăria a avut un rol major, iar Delia mărturisește că în cazul ei, aceasta a marcat-o complet, acesta fiind și motivul principal al atitudinii sale .

”Foarte important, în orice… Cum, mă, să uiți de tine, n-ai cum să uiți? În esență suntem niște copii dezvoltați, ni se mai ridează pielea, avem experiență, și bani…, dar tot copii suntem, ne cumpărăm jucării.

Cu aceeași bucurie, mă uit și fac…iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri… Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine copilăria mea m-a marcat.”, a spus Delia, invitată într-un podcast.

Ce este sindromul Peter Pen

Pentru cei care nu au mai auzit până acum despre sindromul Peter Pen, acesta se referă la adulții care se comportă ca un copil sau adolescent. Cu alte cuvinte, în ciuda faptului că nivelul lor de inteligență este precum al unui adult, ei refuză să crească și se comportă în continuare ca în adolescență.

Mai mult de atât, acest sindrom se caracterizează prin nesgiuranță, dar și imaturitate emoțională, lucru care poate plasa o persoană peste anumite standarde impuse de societate. O persoană care suferă de un astfel de sindrom va dori să facă lucrurile în propriul ei mod, fără a urma alte exemple.

Sindromul a fost poplarizat de Dan Kiley, iar conform acestuia, în situații grave, pacienții nu sunt în stare nici măcar să ia decizii, de teamă să nu greșească.