Boala năucitoare de care suferă Elena Ionescu de la Survivor România! Mama ei a spus cum s-a infectat și prin ce coșmar a trecut

Elena Ionescu la Survivor Romania (1)

Elena Ionescu este una dintre concurentele favorite la câștigarea troferului Survivor România și asta pentru că se bucură de susținerea publicului, care a simpatizat-o din prima clipă. Autentică și asumată, Faimoasa a fost marginalizată de colegi, dar cu toate acestea ea s-a luptat tot timpul pentru a aduce puncte echipei și a rămâne în competiție.

Acum când mai este foarte puțin până la marea finală, aceasta a decis să vorbească despre boala care i-a măcinat tenul și care a condus-o la o depresie cruntă. Mama ei a intrat și ea în direct la Kanal D și a explicat că fiica ei a trecut printr-o adevărată dramă când s-a trezit într-o zi cu fața plină de acnee.

A încercat multiple tratamente, dar care nu au avut efectul dorit. Elena Ionescu a rămas cu urma pe față și până să vină la Survivor România, ea nu ieșea din casă fără mască, adică fără machiaj din abundență, cu care să-și ascundă imperfecțiunile. Atât ea, cât și mama ei au spus că reality show-ul de la Kanal D au ajutat-o enorm să depășeacă psihologic această traumă, să se accepte așa cum este și să se poată arăta lumii așa cum este ea.

Cum s-a îmbolnăvit Elena

Elena s-a îmbolnăvit în anul 2013, după Eurovision. Inițial s-a trezit doar cu câteva coșuri, dar totul s-a extins într-un timp record. Investigațiile medicale i-au arătat că suferă de staficoloc aurit, pe care l-ar fi luat fie de pe aşternuturile şi prosoapele de pe la hotelurile în care a fost cazată, când avea concerte prin diferite zone, fie de la machiaj.

Anii de tratamente cu antibiotic şi creme pentru ten nu au venit cu rezultatele pe care le aștepta. Înainte să plece spre Republica Dominicană, artista urma un nou tratament care părea să funcționeze, dar l-a oprit pentru a fi concurentă la Survivor România și nu regretă nicio clipă alegerea. Probabil îl va relua imediat ce va ajunge acasă.

Ce spun medicii despre afecțiunea Elenei Ionescu

„În cazul stafilococului auriu tratamentul trebuie să fie complex. În primul rând, trebuie să se ia măsuri riguroase de igienă. Administrarea antibioticului este foarte importantă, la fel ca şi alimentaţia. În cazul acneei, alimentaţia trebuie să fie bazată pe multe fructe, legume, lichide. Brânzeturi, cât mai puţine.

De evitat tot ce e picant, iar ciocolata şi cafeaua să nu se consume în mod exagerat, pentru că nu e benefic. Un remediu naturist care distruge stafilococul auriu este ceaiul de mesteacăn. Intern, se poate folosi şi tinctură de propolis, desigur, dacă nu este alergică. Recomandat este şi peelingul mediu şi cel profund, pentru imperfecţiunile dermei. Machiajul trebuie evitat pe cât posibil, mai exact, să apeleze la make-up doar în cazuri de forţă majoră”, a explicat pentru WoWBiz, Dr. Stela Ermurachi, medic dermato-cosmetolog si nutritionist.

Citește și:

Revista Presei