Bombă pe piața media! Motivul real pentru care Dan Capatos a fost obligat să-și dea demisia de la Antena1! Cu ce post de televiziune a semnat și cum s-a ajuns aici (EXCLUSIV)

09 ian. 2021
Bombă pe piața media! Motivul real pentru care Dan Capatos a fost obligat să-și dea demisia de la Antena1! Cu ce post de televiziune a semnat și cum s-a ajuns aici (EXCLUSIV)
Dan Capatos avea emisiunea la Antena 1 de peste 13 ani

După ce Cristi Brancu și Mihai Morar au fost nevoiți să renunțe la emisiunile pe care le aveau la Antena Stars, de mai bine de zece ani, ca urmare a deciziilor patronatului, în contextul pandemiei, un alt nume greu este obligat să plece de la Antena 1, de data aceasta.

Este vorba despre celebrul Dan Capatos, care a fost ani întregi lider de audiență cu un Show păcătos, redenumit apoi Xtra Night Show. Emisiunea sa era difuzată patru zile pe săptămână, de luni până joi, aproape de mizeul nopții. Acum va rămâne aceeași producție, care va fi pe post de luni până vineri, dar la Antena Stars.

Deci Dan Capatos rămâne în trust, însă vestea nu i-a picat deloc bine moderatorului, care de-a lungul timpului a primit numeroase oferte tentante, pe care probabil acum le regretă. Acesta s-a văzut nevoit să accepte oferta venită de la patronat sau să rămână șomer.

Motivul real pentru care Antena 1 a renunțat la Dan Capatos

Surse din cadrul trustului Intact au dezvăluit pentru VoxBiz.ro că Antena 1 încearcă o rebranduire, pe modelul Pro Tv și vor să elimine emisiunile de scandal, pentru a avea un brand curat. Decizia vine în contextul în care marile companii preferă să cumpere publicitate mai scumpă pe Pro Tv, care reușește să adune peste 50% din piața tv de publicitate, restul împărțindu-se între toate celelalte canale TV.

Practic Antena 1 încearcă să copieze Pro Tv, mai ales că de-a lungul timpului au făcut multe transferuri de la postul rival de televiziune, dar fără succes, în contextul în care acesta continuă să fie lider de piață și ca audiențe și ca încasări.

Antena 1 încearcă să-i copieze pe rivalii de la Pro Tv

În locul emisiunii lui Dan Capatos, Antena 1 va difuza Observatorul de noapte, care să vină în concurență cu Știrile Pro Tv de noapte. De asemenea, conform surselor VoxBiz.ro și contractele cu vedetele postului ar urma să fie renegociate și plata să fie făcută în funcție de performanță.

În acest context, și salariul lui Dan Capatos ar urma să scadă destul de mult, întrucât Antena Stars este un post de nișă, care înregistrează audiențe mult mai scăzute comparativ cu Antena 1, iar publicitatea este și ea mult mai ieftină aici.