Ce probleme fizice generează stresul? Poate fi un real pericol pentru sănătatea ta. Un terapeut a spus totul

de: Ana Toma
29 iun. 2020
Ce probleme fizice generează stresul? Poate fi un real pericol pentru sănătatea ta. Un terapeut a spus totul

Toți trăim o viață destul de agitată, iar stresul este nelipsit din viața oricărei persoane. Puțini știu însă ce urmări ne poate aduce o stare constantă de stres. Putem avea probleme grave de sănătate.

Alicia H. Clark, terapeut specializat în tratamentul anxietății prezintă trei mari probleme de sănătate pe care le poți avea dacă trăiești o viață stresantă:

Crampele menstruale vor fi mai intense

Menstruația vine cu dureri în fiecare lună, însă de multe ori, când ești activă îți este mult mai ușor să treci cu vederea astfel de dureri. Totuși, în momentul în care ești stresată, situația poate deveni mult mai gravă.

Potrivit terapeutului, dacă observi dureri mult mai mari în acea perioadă, stresul ar putea fi factorul principal. Motivul este că în momentul în care producția de cortizol crește, influențează și nivelul de epinefrină, iar crampele vor deveni mult mai intense.

Simți dureri în piept

În momentul în care te simți stresat, ai emoții sau te îngrijorează ceva, neurotransmițătorii din tot corpul se activează și poți avea o senzație de presiune la nivelul pieptului.

Senzația poate fi asemănată cu cea pe care o aveam în momentul în care primim o veste proastă sau trăim un eveniment șocant.

De asemenea, durerile în piept pot fi cauzate și de senzația de arsură la stomac, care este înrăutățită de stres.

Pielea ta va fi afectată

Orice fel de afecțiune dermatologică are la bază stresul, iar psoriazisul și eczema sunt cele mai susceptibile de agravare.

În momentul în care observi că pielea ta este iritată mai des ca de obicei, încearcă să recurgi la geluri de curățarea pentru a trata acest aspect și în primul rând, încearcă să descoperi factorul declanșator care îți provoacă astfel de reacții.

În cazul în care situația nu se rezolva, va fi nevoie de o vizită în fața unui specialist.