Nu mai consuma aceste alimente când ești stresat. Îți pot crea ravagii în organism. Nutriționista Lygia Alexandrescu avertizează

de: Ana Toma
24 iun. 2020
Nu mai consuma aceste alimente când ești stresat. Îți pot crea ravagii în organism. Nutriționista Lygia Alexandrescu avertizează

În momentul în care suntem stresați, tendința fiecărei persoane este aceea de a consuma tot ce are mai aproape, iar de cele mai multe ori cea mai simplă alegere este ceva dulce. Acest lucru însă, ne poate face mai rău decât credem. Specialiștii avertizează. 

Nutriționistul Lygia Alexandrescu vine în ajutorul persoanelor care trec prin momente stresante, sau au stări de anxietate. Potrivit acesteia, alimentația este foarte importantă în momentul în care ne gestionăm emoția.

De asemenea,Lygia Alexandrescu susține există o serie de alimente care deși par să ne calmeze pe moment, acestea cresc senzația de anxietate pe care corpul nostru o resimte. Este vorba, în special, de produsele dulci.

”Alimentele foarte dulci, excesul de cafea și alcool, în special când temperaturile sunt ridicate, dar și sucurile, indiferent că sunt proaspete presate sau au un conținut mare de zahăr adăugat.

Acestea cresc cortizolul și ne dau stare de disconfort”, a declarat nutriționistul pentru Antena 3.

Care sunt alimentele indicate?

Există totuși și o serie de alimente benefice în momentul în care ne simțim stresați. Este vorba despre nuci, alune, sau semințe. Ele sunt o sursă minunată de alimente antistres, dar există și o condiție.

Ele nu trebuie să fie prăjite, sărate, iar cantiatea trebuie să fie una limitată.

”Cereale integrale, fibrele sunt importante în menținerea unei senzații de sațietate pe termen lung, de asemenea probioticele sunt importante. Kefirul, sana, laptele bătut, să facă parte din dieta noastră și brânzeturile nesărate”, mai spune nutriționistul.