Ce salariu are Florin Călinescu la Pro Tv. Totul despre juratul de la Românii au talent: studii, carieră și viață personală

de: Ana Toma
15 mart. 2021
Ce salariu are Florin Călinescu la Pro Tv. Totul despre juratul de la Românii au talent: studii, carieră și viață personală
Florin Călinescu

Florin Călinescu este un nume extrem de cunoscut atât în lumea media cât și în lumea cinematografiei. El este un mare actor și de asemenea, un mare om de televiziune, motiv pentru care este foarte bine plătit pentru prestația sa.

Florin Călinescu are mai multe venituri. El primește un salariu pentru postul de jurat în cadrul emisiunii Românii au talent, iar în paralel, încasează sume frumușele și pentru rolurile de la Teatrul mic.

Ce salariu are Florin Călinescu

Florin Călinescu încasează un salariu lunar de 8.000 de euro pentru postul de jurat în cadrul emisiunii Românii au talent. Chiar actorul mărturisea în urmă cu ceva timp că nu știe diferența între salariile sale sau ale colegilor, însă consideră că el primește una dintre cele mai mari sume.

”Probabil că eu am cel mai mare salariu. Măi, nu știu cine îl are. Dacă îl are Andreea Esca sau Andra sau eu. Nu știu ce salariu are Andi (Andi Moisescu – n red.) sau Andra sau Andreea. Lucrurile astea sunt confidențiale, nu m-au interesat”, mărturisea Florin Călinescu.

Pe lângă banii încasați de la Pro Tv, Florin Călinescu mai câștigă bani și din meseria de actor. În paralel cu emisiunea Românii au talent, el a susțint și rolurile de la Teatrul mic, de unde a câștigat 50.079 lei ca angajat şi 11.796 lei din diverse colaborări.

El a mai jucat și un rol principal în serialul de comedie „Tanti Florica”, iar pentru prestația sa, Florin Călinescu a încasat nu mai puțin de 250.000 de lei.

Ce studii are Florin Călinescu

Florin Călinescu s-a născut pe 29 aprilie 1956 la Timișoara. El și-a dat seama încă din timp care este vocația sa, motiv pentru care a absolvit secția umanistă a Liceului C.D. Loga în 1975 și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale’.

A avut o carieră de-a dreptul impresionantă. A debutat în cinematografie destul de devreme, în 1981, cu serialul Lumini și umbre, iar din filmografia lui mai fac parte: Poveste de cartier (2008); Anticamera (serial TV) (2008); Baieți buni (serial TV) (2005); Maria (2003); Filantropica (2002); Prea târziu (1996); Asfalt Tango (1995); E pericoloso sporgersi (1994); Nostradamus (1994); Balanța (1992); Enigmele se explică în zori (1987); O clipă de răgaz (1986); Întunericul alb (1982).

Pe piața media a intrat la începutul anilor 1990 cu emisiunea „Duminicile celor singuri’, de la Radio Pro FM. Apoi a cunoscut apogeul între 1996 și 2000, cu emisiunea „Chestiunea Zilei’, difuzată în prime time, la Pro Tv. Trecerea anilor l-a adus însă din nou tot la Pro Tv.

Drama lui Florin Călinescu

Deși din punct de vedere profesional se poate declara un bărbat împlinit, viața i-a pregătit mai multe surprize neplăcute actorului. El s-a iubit și s-a căsătorit cu actrița Anemary. Cei doi au avut o fetiță, care a murit după doar cinci luni de la naștere.

După tragedie, soția actorului i-a mai dăruit doi copii, Luca și Pentru, însă o altă tragedie s-a abătut asupra lor. Anemary a fost diagnosticată cu cancer esofagian și a murit chiar în ziua în care trebuiea să împlinească 47 de ani și 27 de ani de căsnicie.

Florin Călinescu s-a retras o bună parte din timp din lumina reflectoarelor, până la următoarea tragedie. Fiul său mic, Luca Călinescu s-a sinucis din cauza depresiei, căpătate după moartea mamei sale. Actorul a reușit însă să depășească toate aceste lucruri reușind să își vadă de activitatea și de munca sa.