Ce salariu încasează cel mai bine plătit director executiv din lume. Suma crește anual

de: Ana Toma
05 apr. 2021
Ce salariu încasează cel mai bine plătit director executiv din lume. Suma crește anual
Bani euro

Salariile directorilor executivi pot ajunge la sume greu de imaginat. Acesta este și cazul lui Denise Coates, fondatorul şi CEO-ul agenţiei de pariuri Bet365. Aceasta încasează miliarde de dolari într-un singur an.

Conform datelor analizate de Ziarul Financiar, suma anuală încasată de Denise Coates a fost în 2020 de 468,9 milioane de lire sterline, adică 551 milioane euro. La această sumă se încadrează salariu, dar și dividentele, iar suma este cu aproape 50% mai mare decât cea încasată în 2019.

Cine este cel mai bine plătit director executiv din lume

Presa americană relatează că în ultimii 10 ani, Denise Coates a câștigat mai bine de 1,5 miliar de dolari, iar salariul său, în valoare de 421,2 milioane lire, o transformă într-unul dintre cei mai bine plătiţi directori executivi din lume, întărindu-i de asemenea, statutul de cea mai bogată femeie din Regatul Unit.

Denise Coates

Probabil toată lumea a auzit până acum măcar odată de Bet365. Compania engleză a fost fondată în urmă cu aproape 20 de ani și a beneficiat de pe urma popularităţii tot mai mari a platformelor online de pariere.

La finalul ultimului exercițiu financiar, Bet365 a raportat venituri de 2,8 miliarde de dolari, iar rezultatul reprezintă o scădere de 8%, provocată de impactul exercitat de restricții impuse.

Cum a ajuns Denise Coates la Bet365

Denise Coates a absolvit Universitatea Sheffield, obținând o diplomă în econometrie. Ea și-a dorit și s-a pregătit să devină contabilă şi a preluat un mic lanţ de case de pariuri, deţinut de tatăl său. La vârsta de doar 22 de ani, aceasta a devenit director general al lanțului.

În momentul de față, familia Coates deţine clubul de fotbal Stoke City, aflat în prezent în Championship, a doua ligă engleză. Salariul ei anual a ieșit în evidență mult, motiv pentru care, CEO-ul Bet365 este singura femeie din cei 17 miliardari britanici care se regăsesc în clasamentul Bloomberg Billionaires Index.

Printre aceștia se numără Richard Branson, fondatorul Virgin Group, şi Joe Lewis, proprietarul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur.